HIFK:n viikonlopun maakuntakierros alkaa Oulunkylästä

Edustusjoukkue|5.1.2024

Perjantaina edessä on kauden toinen paikallisottelu. Edellinen kohtaaminen Tapaninpäivänä päättyi joukkueiden 4-4-tasapeliin yli 500 katsojan edessä. Ottelu tarjosi elämyksiä, joita on luvassa varmasti myös Oulunkylässä pelattavassa derbyssä.

– Tapaninpäivän pelissä molemmilla oli vahvat jaksonsa ja vastaavasti osan ajasta peli sekaisin. Avaimet voittoon löytyvät siitä, että tällä kertaa maltetaan tehdä sovittuja asioita 90 minuuttia eikä sorruta tyhmiin virheisiin joukkueena, HIFK:n keskikentän pelaaja Pyry-Peetri Piironen toteaa.

Kuten arvata saattaa, on paikallispeleissä aina omanlaisensa tunnelma, kun pelataan kaupungin herruudesta. Tunnetta ei ottelusta tule puuttumaan ja joskus se saattaa ottaa myös ylivallan pelikirjasta.

– Paikallispelit sytyttävät, varsinkin nyt, kun taistellaan samoista sarjasijoituksista pudotuspeliviivan tuntumassa. Odotan viime vuosien tapaan vauhdikasta ja tasaista peliä, jossa ajoittain tunne vie ja pelikirja vikisee, Piironen arvelee.

Perjantaisin pelattavat ottelut eivät ole kovin tyypillisiä olleet jääpallossa, vaikka niitä on toki kalenteriin viime vuosina tullut enemmän. Arkipeleissä on pelaajille aina omat haasteensa, kun päivän on ollut siviilitöissä.

– Arkipelit vaativat aina tavallista tarkempaa keskittymistä amatööriurheilussa, mutta kun asiat tekee oikein, ei se näy enää kentällä pelin alkaessa. Katsomossa toivottavasti on jopa villimpää kuin aikaisemmin pelattavissa viikonloppupeleissä, Piironen pohtii.

Tunnetta oli katsomossa jo mukana Tapaninpäivän ottelussa, fanien kannustaessa omiaan. Vieraspeleissäkin HIFK:n peleissä on kauden aikana laulu raikunut ja odotettavissa on, että tälläkään kertaa ei punaisten katsomo hiljaiseksi jää.

– Jatkakaa samaan malliin kotimaisen kannattajakulttuurin dominoimista, Piironen lähettää terveisensä kannattajille.

HIFK:n viikonlopun maakuntakierroksen ensimmäinen kamppailu alkaa Oulunkylän Tekojääradalla Botniaa vastaan perjantaina kello 19. Viikonloppu jatkuu sunnuntaina OLS:n vieraana Oulussa.