HIFK suvereeniin voittoon Oulunkylässä

Edustusjoukkue|5.1.2024

HIFK haki kauden toisen voittonsa perjantaina Botnian vieraana. Oulunkylässä pelattu ottelu päättyi kilpipaitojen voittoon numeroin 4-1. Ottelussa eritoten esiin nousivat nuoret pelaajat, jotka vastasivat myös maaleista.

– Äärimmäisen paljon se lämmittää. Olemme heiltä onnistumisia odotettu ja treeneissä pojat hyvin tekevät asioita. Tästä vain eteenpäin ja maaleja lisää. Hienoa, että pojat onnistuivat, HIFK:n päävalmentaja Teemu Laitinen iloitsee.

Yksi ottelun onnistujista oli uransa toisen Bandyliigamaalinsa tehnyt Atte Auvinen. Auvisella on menossa toinen kausi Bandyliigassa ja otteluita ennen tätä iltaa on kertynyt yhdeksän. Botniaa vastaan tehty maali oli hänen liigauransa toinen, mutta ensimmäinen runkosarjassa.

– Onhan se hienoa saada aina maali tehtyä. Kyllähän se tuntuu hyvältä. Kyllä siitä hymy tulee huuliin, Auvinen toteaa.

– Sieltä tuli nosto, otin haltuun ja veska oli jäänyt etutolpalle, niin oli hyvä laittaa tyhjiin sisään, Auvinen kuvailee osumaansa.

HIFK onnistui ottelussa monella osa-alueella. Auvisen lisäksi maalien makuun pääsivät Iiro Väkiparta kahdesti ja Juuso Partanen kertaalleen. Hyvin toimi myös valkopaitojen puolustus ja eritoten maalivahti Eelis Laitinen pelasi vakuuttavan ottelun jälleen kerran.

– Oli vahva esitys meiltä tänään. Kaikilla tahtotila oli kohdillaan. Hyvällä asenteella mentiin, niin tuli hyvä lopputulos, Auvinen summaa.

Pakkasesta huolimatta peliä oli saapunut katsomaan runsaslukuinen HIFK-yleisö. Edellisen ottelun tapahtumat katsomossa olivat tuoreessa muistissa ja pieni jännite oli olemassa. Ottelua oli seuraamassa myös virkavallan edustajia. Tällä kertaa konflikteilta kuitenkin taidettiin välttyä.

– On aina hienoa, että on kannattajia pitämässä ääntä katsomossa, niin on kiva olla kentällä. Toivottavasti myös jatkossa. Bandy on parasta paikan päällä, Auvinen kiittelee.

HIFK:n pelit jatkuvat vasta viikon päästä lauantaina, sillä sunnuntaille merkitty ottelu OLS:ää vastaan on jouduttu peruuttamaan Oulun jäätilanteen vuoksi. Seuraavaksi HIFK siis hyökkää Akilleksen kimppuun lauantaina 13.1 kello 15.