HIFK kotiin Varkaudesta tyhjin käsin

Edustusjoukkue|16.12.2023

HIFK:n vierailu Kämärillä WP-35:n vieraana päättyi kotijoukkueen 4-1-voittoon. Jo ottelun ensimmäisellä kympillä varkautelaiset menivät kahden maalin johtoon. Pelin ei voida sanoa vielä ratkenneen ensimmäiseen puoliaikaan, mutta suuntaviivat ottelulle luotiin jo siinä.

– Totuuden nimissä pakko sanoa, että numerot vähän mairittelevat meitä. WP-35 oli jokaisella osa-alueella suoraan sanoen reilusti parempi. Ei nyt vaan oikein osunut. Vähän vaikea viikkokin meillä ollut treenien suhteen, ollut sairasteluita ja näin, mutta ei sen taakse voida mennä, HIFK-kapteeni Tommi Niittylä kiteyttää.

Vierailijat pääsivät hetkellisesti peliin mukaan ottelun toisella puoliajalla, kun Aku Ojanen kavensi ottelun 51 minuutilla. Ojasen maalin jälkeen kolme minuuttia myöhemmin WP-35 pääsee yrittämään rankkarista, mutta tämän Eelis Laitinen vielä torjuu, mutta Niko Nissisen kaukovetoa ei enää torjunut. Toista puoliaikaa varjostivat myös punaisen joukkueen jäähyt, joita tuomittiin 35 minuuttia.

– Jäähyjä tuli penkiltä ja penkin toiselta puolelta. Ei niistä sen enempää, HIFK:n päävalmentaja Teemu Laitinen kuittaa.

Joukkueen valmistautuminen peliin on ollut sairastelukierteen vuoksi haasteellista, joka myös näkyi vierailijoiden otteissa pelikentällä.

– Vaikuttaa se tietenkin, kun ei ollut mikään optimaalinen valmistautuminen, mutta ei se kaikkea selitä. Tänään ei oltu oikein tekemisessä sisällä pelissä. Jäi tekemättä asioita, mitä olimme sovittu, Laitinen toteaa.

Joukkue pääsee nollaamaan ottelun pikaisesti, sillä jo sunnuntaina kello 17 joukkueella on seuraava ottelu edessä, kun Mikkelin Kampparit tulevat vastaan.