HIFK lähtee kauden ensimmäiseen tuplaviikonloppuun voitto taskussa

Edustusjoukkue|16.12.2023

Viikonloppuna on kauden ensimmäinen tuplaviikonloppu, kun joukkue kohtaa ensin lauantaina Varkaudessa WP-35:n ja sunnuntaina kotona Brahen kentällä Mikkelin Kampparit. Viikonlopun ensimmäisessä kamppailussa vastassa on joukkue, joka juuri hävisi Veiterälle isoin numeroin.

– Eilen Lappeenrannassa Varkaudella oli hassu tulos, hävisi aika paljon. Katsotaan miten ovat keränneet joukkueensa ja millainen taisteluilme saadaan itselle päälle, HIFK:n päävalmentaja Teemu Laitinen toteaa.

Otteluun helsinkiläisseura lähtee tilanteessa, kun joukkueessa on ollut pieni sairastelukierre. Varkauteen kokoonpano on saatu täyteen, mutta pelaajien pelikunto on vielä valmentajille hivenen arvoitus.

– Aika paljon ollut sairastelua joukkueessa. Rosteri saatiin täyteen, mutta katsotaan missä kunnossa pelaajat ovat. Mielenkiinnolla odotetaan, Laitinen kertoo.

WP-35 kärsi perjantaina suurinumeroisen 13-1.tappion Lappeenrannassa, saman koki sunnuntain vastustaja Kampparit Akillesta vastaan. Pisteet jäivät Porvooseen tylyin numeroin 11-0. HIFK on aiemminkin kohdannut tällä kaudella joukkueen, jolla on alla suurilukuinen tappio. Akilles oli kärsinyt 9-0-tappion Narukerän vieraana ja seuraavassa ottelussa Porvoossa ottelu Akilleksen ja HIFK:n välillä päättyi 4-4.

– Varmaan joukkueilla on ollut jonkin verran loukkaantumisia, miten joukkueet ovat päässeet harjoittelemaan. Välillä tulee myös ohipelejä. Tietyllä tapaa se kertoo myös sarjan tasaisuudesta, että tulee tällaisia tuloksia, Laitinen pohtii syitä suurinumeroisiin peleihin.

Edessä on kaksi mielenkiintoista kamppailua. Lähteekö WP-35 kiillottamaan kilpeään kotiyleisön edessä vai onko heillä edelleen peli-ilo kateissa. Pääseekö HIFK venyttämään pisteputkeaan, joka alkoi Porvoon pelistä. Helsinkiläisillä on myös hampaankolossa Suomen Cupista, jossa WP-35 oli parempi.

Ottelu Varkaudessa alkaa lauantaina kello 16. Sunnuntaina kotiottelu Kamppareita vastaan Brahen kentällä alkaa kello 17.