HIFK kauden ensimmäiseen kotivoittoon ”Tämä oli tärkeä voitto”

Edustusjoukkue|14.1.2024

HIFK nappasi kauden ensimmäisen kotivoittonsa WP-35:tä vastaan sunnuntaina. Ottelu päättyi isännille numeroin 4-2. Punapaitojen voittomaalista vastasi Pyry-Peetri Piironen, joka iski osumansa ensimmäisen puoliajan loppupuolella.

– Se oli hyvä peli meiltä. Ensimmäisellä puoliajalla varsinkin saatiin tilaa omassa päässä, pidettiin hyvin palloa ja rakennettiin rauhassa hyökkäyksiä. Saatiin siinä kahden maalin johtopuoliajalle, 3-1. Toisella puoliajalla puolustettiin tiiviisti vastustaja ulos vaarallisilta paikoilta, ja oli ihan hyviä vastahyökkäyksiä, joista oltaisiin voitu tehdä muutama maali vielä enemmän, Piironen toteaa.

WP-35 pääsi ottelussa ensimmäisellä puoliajalla johtoon, mutta sen jälkeen ote siirtyi enemmän punaisille. Ajoittain peli näytti todella hyvältä ja tehojakin tuli paremmin kuin lauantain kamppailussa.

– Kohtuu hyvin itse pysyttiin omassa pelisuunnitelmassa ja saatiin tehtyä niitä asioita, mitä sovittiin. Tänään luotiin riittävästi maalipaikkoja ja neljä maalia tehtiin. Se riitti tämän ottelun voittoon, HIFK:n päävalmentaja Teemu Laitinen sanoo.

Voitto WP-35:stä oli stadilaisille tärkeä, sillä varkautelaiset ovat yhden ottelun enemmän pelanneena askeleen edempänä sarjataulukossa. Tällä voitolla HIFK nousi lähemmäksi heitä ja edelleen viides sija pysyy mahdollisuuksien rajoissa.

– Tärkeä voitto tämä oli. Ei ole voittoja vielä liikaa tältä kaudelta ja ollaan sarjataulukossa peräkkäin, niin pysyy tiukkana, Laitinen pohtii.

HIFK:n pelit jatkuvat maaottelutauosta huolimatta jo viikon päästä lauantaina, jolloin joukkue matkustaa Ouluun vierailulle.