HIFK haastamaan hallitsevaa mestaria ”Mukavaa kuulla ja nähdä taas porilaisyleisöä”

Edustusjoukkue|1.12.2023

HIFK:n kausi jatkuu lauantaina Porissa, kun joukkue matkustaa hallitsevan Suomen mestarin Narukerän vieraaksi. Ottelut porilaisia vastaan ovat olleet tunnetusti lämpimiä, ja niissä on aina tapahtumia riittänyt.

– Jokainen peli kyllä sarjassa sytyttää, mutta kieltämättä Narukerää vastaan on ollut useampi hieman fyysisempi vääntö ajan saatossa. Mikä on tietysti erittäin mukavaa, HIFK:n kapteeni Tommi Niittylä toteaa.

Poriin HIFK lähtee tilanteessa, jossa se hakee sarjakauden avausvoittoa. Sarjakauden ensimmäisistä otteluista Bandyliigassa tuloksena on kaksi tappiota. JPS:ää vastaan ottelu ratkesi jo hyvin aikaisessa vaiheessa, joka jätti osaltaan myös pelaajille näyttämisen halua.

– Odottavalla mielellä lähdetään Poriin. Mukava päästä taas pelaamaan. Viikonlopun kotiavauksesta jäi paljon hampaankoloon ja parannettavaa, joukkue on erittäin latautunut lauantain peliin, Niittylä lupaa.

Luvassa on kiihkeä lauantaikamppailu, kun joukkueet toisensa kohtaavat. Hallitseva mestari janoaa varmasti myös pisteitä kotiavauksestaan. Narukerällä on kolmen ottelun jälkeen kasassa neljä pistettä. Niittylä uskoo, että ottelu tulee olemaan tiukka.

– Mikäli samalla kaavalla mennään kuin aikaisemmin, niin fyysinen peli sekä kärsivällisyys korostuvat lauantaina, kun ratkotaan peliä, Niittylä pohtii.

Pori on myös yksi niistä paikoista, joissa kotiyleisö on hyvin fanaattista. Aika ajoin yleisö myös muistaa vierasjoukkueen pelaajia. Vuosien saatossa Niittyläkin on saanut osansa huudoista porilaisyleisöltä.

– Mukavaa kuulla ja nähdä taas porilaisyleisöä, uskon että tunne on molemminpuolista, Niittylä arvelee.

Porissa kamppailu Narukerän ja HIFK:n välillä alkaa kello 15.