Kolmen maalin johto ei riittänyt – Narukerä vei pisteet

Edustusjoukkue|2.12.2023

HIFK:n kauden kolmas ottelu päättyi 5-7- tappioon Porissa Narukerän vieraana. Ottelun alku oli jo lupaava helsinkiläisten osalta ja johti ottelua jo 4-1, kun peliä oli pelattu 35 minuuttia. Ennen puoliajan loppua Narukerä oli tullut jo maalin päähän.

– Ottelu oli todella tasainen. Enemmän olisi ollut tänään tarjolla. Harmittaa paljon, Aku Ojanen toteaa.

Toisella puoliajalla HIFK pääsi vielä kertaalleen kahden maalin karkumatkalle, mutta sen jälkeen Narukerä tuli tasoihin ja meni sitten ottelun loppupuolella vielä ohitsekin. HIFK:n johto säilyi 74 minuutille saakka ja porilaiset menivät johtoon kymmenen minuuttia myöhemmin.

– 35 minuuttia oli meiltä erittäin hyvää peliä, mutta viimeinen kymmenen minuuttia ensimmäisestä puoliajasta, meiltä loppui liike ja Narukerä sai muutaman paikan. Ei ehkä omalla hyvällä pelillään. Tuntui, että vähän ilmaiseksi menetettiin se, kolmen maalin johto. Toisella puoliajalla Narukerä oli piirun verran parempi. Meillä oli omat paikkamme, ei käytetty niitä, Ojanen harmittelee.

Narukerä hyödynsi toisella puoliajalla omat paikkansa, jotka se sai. Ensin kulmasta kavennus, jonka jälkeen sitten 74 minuutilla tasoitus vaparista. Sen jälkeen valkopaitaisten omista virheistä kotijoukkue rankaisi hyvällä prosentilla.

– Pikkuisen harmittaa, että pisteet jäivät Poriin. Olisi ollut hyvät mahdollisuudet voittaa. Viisi maalia olisi riittänyt, mutta kaveri teki pari kulmamaalia ja yhden vaparimaalin, itse sitten vielä avustettiin muutamassa, se harmittaa. Tehtiin viisi maalia, niin se puoli toimi tänään paremmin kuin aiemmissa otteluissa, HIFK:n päävalmentaja Teemu Laitinen pohtii.

Jo viime ottelussa maalien makuun päässyt Ilia Sokolov iski kaksi maalia, kuten myös Aku Ojanen avasi tämän kauden osalta maalitilinsä Bandyliigassa iskemällä kaksi maalia. HIFK:n viidennestä maalista vastasi Pyry Kunnas.

– Ensimmäisessä maalissa pääsin kuljettamaan sinne keskelle ja sen kuin sutaisin sinne päin. Toinen oli kulmalyönti. Ne nyt jäävät tässä laihaksi lohduksi, Ojanen huokaisee.

HIFK:n seuraava ottelu on jo perjantaina 8.12 Porvoossa, kun joukkue kohtaa Akilleksen.