HIFK haastamaan Akillesta puolivälierien ensimmäiseen kohtaamiseen

Edustusjoukkue|21.2.2024

Pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona, kun HIFK kohtaa Porvoossa Akilleksen. Ottelusta on luvassa mielenkiintoinen kamppailu kahden kovakuntoisen joukkueen välillä. Runkosarjassa ensimmäinen ottelu Porvoossa päättyi pistejakoon ja toisen pelin Brakulla porvoolaiset veivät nimiinsä 6-2.

Vaikka pisteet menivät keskinäisissä otteluissa Akillekselle, osoitti HIFK olevan valmis yllätykseen. Tietysti ennakkosuosikin paineet ovat itäisemmässä rannikkokaupungissa, joka antaa myös Teemu Laitisen suojateille paineettomamman lähtökohdan otteluihin.

Suurimmat paineet ovat siis Akilleksella ja sillä on iso merkityst, kuinka Juha Laitisen suojatit nämä paineet käsittelevät. Muuttuvia tilanteita ei ainakaan Porvoon suunnalla osata käsitellä, kun joukkue ei kyennyt Jyväskylässä odottamaan muutamaa tuntia, kun jää ei ollut kunnossa, vaan lähti livohkaan.

Yksi mielenkiinnon kohteista ottelusarjassa onkin, ilmestyykö Akilles paikalle, kun ottelun on tarkoitus alkaa?

Mielenkiintoa ottelusarjaa kohtaan nostattaa myös veljesten kohtaaminen. Säilyykö perhesopu, kun sarja etenee vai nähdäänkö tanssin pyörteitä veljesten kesken? Katsomostakaan ei meteliä tule puuttumaan, kun Suomen kaksi suurinta ja kauneinta faniryhmää kohtaavat toisensa.

Kaiken kaikkiaan edessä on valtavan hieno ottelusarja, kahden valtavan upean ja perinteikkään joukkueen välillä. Toivotaan sen näkyvän kentällä ja kentän ulkopuolella toistensa kunnioittamisena.

Akilleksen ja HIFK:n välinen kamppailu Porvoon keskuskentällä alkaa kello 19.