Edustusjoukkueen pelaajat lähtevät innolla ensimmäisiin peleihin!

Edustusjoukkue|14.11.2020

Edustusjoukkue pelaa viikonloppuna kauden ensimmäiset matsit, kun Suomen Cupin toinen alkulohko pelataan Jyväskylässä. Viikonlopun aikana vastaan luistelee Botnia, JPS, Veiterä ja WP35.

Joukkue on harjoittellut hyvin ja nälkä päästä tositoimiin isolle jäälle on kova. Lähtökohdat kauteen ovat yhteiskunnallisesta tilanteesta riippumatta yllättävän normaalit. Joukkue on pysynyt terveenä ja päässyt treenaaman yhdessä.

– Olosuhteisiin nähden meillä on mennyt todella hyvin. Joukkue on tikissä ja pelihalut näkyvät treenijäillä. Toivottavaa olisi kuitenkin päästä useammin treenaamaan lajikohtaisia asioita ja isolle jäälle pitäisi päästä aikaisemmin, toteaa edustusjoukkueen Patrik Huber.

– Joukkue on harjoitellut koko kesän ja syksyn hyvin. Ja mikä tärkeintä, on pysynyt terveenä. Olemme onnistuneet välttymään koronalta, mistä tulee olla kiitollinen, kertoo edustusjoukkueen uusi hyökkääjä Santeri Laitinen.

– Toki olisi ollut toivottavaa, että oltaisiin päästy pelaamaan treenimatseja tai pitämään ison jään treenejä ennen turnausta, mutta pitää olla tyytyväinen, että ylipäätään päästään pelaamaan. Pyritään nauttimaan jokaisesta pelistä, jatkaa Laitinen.

Viikonlopun tavoitteet ovat joukkueelle selkeät – joukkue lähtee voittamaan jokaista matsia ja sitä kautta hakemaan finaalipaikkaa Akillesta vastaan. Tämän lisäksi myös yhteispelin löytäminen on erityisen tärkeää, koska joukkueesaa on useampi uusi pelaaja ja ison jään treenejä ei vielä ole päästy aloittamaan.

– Joukkueen tavoite on lohkovoitto ja sen lisäksi yhteisen rytmin löytäminen, nyt kun pääsemme taas isoille jäille ensimmäistä kertaa, kertoo Huber.

– Viikonlopun tavoitteena on ehdottomasti finaalipaikka. Muutoinkin tästä eteenpäin lähdetään voittamaan jokaista ottelua, painottaa Laitinen.

– Henkilökohtaisesti fiilikset on loistavat. Fiilistä nostaa myös, että olen päässyt nopeasti sisään joukkueeseen. Harjoittelukausi on mennyt hyvin ja on saanut terveenä harjoitella ilman aiempien vuosien matkarasituksia. Näyttämisen halu on kova ja pyrin auttamaan joukkuetta parhaani mukaan voittamaan otteluita, lopettaa HIFK-debyyttinsä viikonloppuna tekevä Laitinen.

Suomen Cupin otteluiden tuloksia voi seurata Jääpalloliiton tulospalvelussa.