Edustusjoukkueen kauden ensimmäiset matsit – Suomen Cupin toinen alkulohko pelataan viikonloppuna Jyväskylässä

Edustusjoukkue|12.11.2020

Edustusjoukkue pelaa tulevana viikonloppuna 14-15.11 Suomen Cupin toisessa alkulohkossa Jyväskylässä. Alkulohko oli alunperin suunniteltu pelattavan Lappeenrannassa, mutta ottelut siirrettiin epävarman jäätilanteen takia.

Edustusjoukkue kohtaa lauantaina Veiterän klo 16:00 ja Botnian klo 20:00. Sunnuntaina vastaan asettuu WP35 klo 11:00 ja JPS klo 15:00. Ottelut pelataan 2x30min. Jyväskylän lohkon voittaja kohtaa Porvoon Akilleksen, joka voitti Oulun lohkon, Suomen Cupin finaalissa.

Viikonlopun ottelut ovat tärkeitä joukkueelle ja ne ovat joukkueen ensimmäinen kosketus isoon jäähän. Viikonlopun tavoitteena on lähteä taistelemaan voitosta jokaisessa ottelussa rohkealla ja aktiivisella peli-ilmeellä.

– Vaikka ison jään harjoituksia ja harjoituspelejä ei ole lainkaan tehtynä ennen Suomen Cupia, niin lähdemme rohkealla ilmeellä pelaamaan missä säätilassa tahansa ja taistelemaan voitosta joka pelissä, kertoo päävalmentaja Juha Laitinen.

– Toinen tavoite on saada maksimimäärä informaatiota omasta joukkueesta ja sen pelaajista sekä vastustajajoukkueista. Joukkueessamme on uusia erityylisiä pelaajia kuin aiemmin, jotka antavat mahdollisuuden muokata kenttäryhmitystä hyökkäävämmäksi ja vaarallisemmaksi. Pyrimme lisäämään päämäärätietoisesti pelinrakennussuorituksia, jotka nostavat maalintekemisen todennäköisyyttä, jatkaa Laitinen.

Kauteen valmistautuminen on sujunut suunnitelmien mukaisesti, vaikkakin ei ilman haasteita. Koronaviruspandemia on vaikuttanut joukkueharjoitusten suunnitteluun sekä mahdolliseen ison jään leiritykseen. Edustusjoukkue pääsee ensimmäistä kertaa isolle jäälle lauantain ottelussa Veiterää vastaan.

– Kauteen olemme valmistautuneet harjoittelemalla niin suunnitelmallisesti kuin osaamme. Kuivaharjoittelun rytmitystä ja kuormitusta on hieman muutettu viime kausista. Jäällä olemme olleet kaksi kertaa viikossa ja kaikki raskaimmat maitohappotasojen siirtoharjoitukset on jo tehty, kertoo Laitinen.

– Nyt odotamme ison jään valmistumista Brakulle. On myönnettävä, että etumatka muutamiin Bandyliigajoukkueisiin on olosuhteiden valossa suuri, mutta otetaan se kiinni asenne- ja keskittymistasoilla, lopettaa Laitinen

Otteluiden tuloksia voi seurata Jääpalloliiton tulospalvelussa.