HIFK-Bandy aloitti yhteistyön Sideline Sportsin kanssa – XPS Network tulee koko seuran käyttöön!

Edustusjoukkue, Seura|13.10.2020

HIFK-Bandy on ottanut uuden järjestelmän käyttöön toiminnan kehittämistä ja analysointia sekä pelaajien kehityksen seurantaa varten. Projekti XPS Network -järjestelmän käyttöönottoa varten aloitettiin jo huhtikuussa ja hanketta varten saatiin myös tukea AVI:lta. Järjestelmä tulee käyttöön koko HIFK:n jääpalloperheelle.

– Yhteistyö lähti hyvin liikkeelle heti ensimmäisestä tapaamisesta. Sideline Sportsilla kuunneltiin meidän näkökulmiamme ja tarpeitamme – ratkaisut löytyivät helposti, ja näin meidän oli helppoa lähteä toteuttamaan projektia. Projekti on erittäin tärkeä seuramme tulevaisuutta silmällä pitäen, kertoo HIFK:n toiminnanjohtaja Pasi Virtanen

– Hienoa saada XPS käyttöön. XPS:n avulla saamme nopeammin kerättyä sekä välitettyä tietoa otteluista ja harjotteista. Järjestelmä tulee monella tavalla auttamaan palautteen antamista valmennukselle ja tietenkin myös pelaajille, kertoo edustusjoukkueen joukkueenjohtaja Ari Kukkonen.

XPS Network -järjestelmä on suunniteltu urheiluseurojen toiminnan kehittämiseen ja mahdollistamaan pelaajia menestymään. Järjestelmä sisältää kaikki tarvittavat työkalut pelien analysointiin, pelaajien kehityksen seurantaan sekä joukkueen sisäiseen kommunikaatioon ja tiedonsiirtoon.

– Olemme vuosikausia edustusjoukkueen valmennustiimin kanssa käyttäneet erilaisia pelinanalysointiohjelmia. Mutta mikään näistä ei ole vielä ollut täysin toimiva ratkaisu ja käytetyn ajan hyötysuhde ei ole ollut kohdallaan. Olemme myös haaveilleet digitaalisesta alustasta, johon saataisiin liitettyä kaikki valmentamiseen liittyvä aineisto koko joukkueen ja yksittäisen pelaajan tasolla, kuten harjoitusohjelmat, joukkueen sisäinen tiedotus, pelaajien testitulokset, henkilökohtaisten tavoiteosa-alueiden seuranta sekä videoklipit omasta pelistä ja vastustajajoukkueiden analysointia varten, kertoo päävalmentaja Juha Laitinen.

– Kun tutustuimme XPS-järjestelmään huomasimme, että tätä samaa problematiikkaa ovat eri lajien valmentajat ympäri maailmaa pohtineet. XPS vastaa kaikkiin tarpeisiimme ja tulee helpottamaan pelien analysointia ja palautteen antoa. Tärkeimpänä XPS tuo myös tasa-arvoa valmentamiseen. Järjestelmä ei pelaa kenenkään puolesta yhtään peliä, mutta mahdollisuudet pelin ja harjoittelun analysointiin ovat samat kuin maailman huippuseuroilla. Ja mikä hienointa, jokainen valmentaja asettaa itse omat parametrinsä, mitä pelistä haluaa seurata ja analysoida. Erot ohjelman käytössä tulevatkin valmentajan omasta kekseliäisyydestä ja siitä, miten osaa tiedon välittää pelaajille, lopettaa Laitinen