Akilles vei tiukan matsin jälkeen pisteet Brakulta

Edustusjoukkue|4.2.2021

Viikon ensimmäisessä matsissa vastaan luisteli viime vuoden mestari ja sarjataulukon kärkijoukkue Akilles. Matsi pelattiin hyvissä olosuhteissa vaikkakin tuuli vaikutti peliin jonkin verran. Akilles oli lopulta parempi ja vei pisteet tuloksella 2-3.

Ensimmäinen puoliaika lähti liikkeelle tasaisesti. Molemmat joukkueet puolustivat tiiviisti sekä pyrkivät hallitsemaan palloa ja hyökkämään kärsivällisesti. Maalintekopaikat olivat molemmilla vähissä, varsinkin punaiset onnistuivat puolustamaan oman pään tiiviisti ja pakottamaan Akilleksen laukomaan kauempaa. Ensimmäinen maali nähtiin matsin 22 minuutilla kun Akilles siirtyi johtoon rangaistuslaukauksella. Röda tasoitti ottelun 33 minuutilla kun Aku Ojanen laukoi kulman jälkitilanteesta tilanteeksi 1-1. Puoliajalle mentiin kuitenkin vierasjoukkueen 1-2 johdossa kun Akilles rankaisi nostopallolla punaisten puolustuksen nukahtaessa.

Toinen puoliaika oli myös tasaista vääntöä ja seurasi samaan kaavaa kuin ensimmäinen. Rödan 2-2 tasoitus nähtiin kun peliä oli pelattu 50 minuuttia. Santeri Laitinen viimeisteli kärsivällisesti Joonas Peuhkurin esityöstä. Tasoituksen jälkeen pelattiin pidempi jakso tasaisesti, mutta mitä pidemmälle toinen puoliaika eteni otti Akilles otetta pelistä. Toisen puoliajan loppuun myös jäähyt sekoittivat molempien joukkueiden peliä. Kun matsia oli pelattu 85 minuuttia teki Akilles voittomaalin jälleen punaisten alakerran huolimattomuudesta. Näin Akilles vei pisteet lopputuloksella 2-3.

– Meidän tavoitteena oli pelata fyysinen ja kurinalainen matsi puolustussuuntaan – tässä myös onnistuttiin. Meidän pitää kuitenkin olla vielä huolellisempia, jotta saadaan tällaiset tiukat matsit käännettyä voitoksi. Edelleen ollaan oikealla tiellä ja ero kärkijoukkueisiin on pieni, kertoo päävalmentaja Juha Laitinen.

Edustusjoukkueen matsit jatkuu viikonloppuna, kun JPS vierailee Brakulla lauantaina ja OLS sunnuntaina. Ottelut pelataan ilman yleisöä. Voit seurata matseja livenä HIFK-Bandyn Youtube -kanavalta.