Dunkkuun tuli – JPS vei pisteet 7-3 lukemin

Edustusjoukkue|8.2.2020

Runkosarjan kolmanneksi viimeinen matsi ei tuonut pisteitä. JPS vei voiton 7-3 lukemin. Ottelu ratkesi useaan omaan virheeseen josta kotijoukkue viimeisteli tylysti.

Ottelun alku näytti hyvältä. Liikuimme aktiivisesti ja hallitsimme pallollista peliä heti alkuvihellyksen jälkeen. Pääsimme luomaan maalintekopaikkoja, mutta alkuminuuttien maalit jäivät tekemättä. Tässä vaiheessa peli oli selvästi meidän hallintaa.

Hyvän alun jälkeen saimme kylmää vettä niskaan, kun kirjaimellisesti annoimme vastustajalle kulman, jonka Jasu Koljonen iski sisään 13 minuutin kohdalla. Kolme minuuttia myöhemmin tarjosimme jälleen vastustajalle kulman, josta Niko Herranen ei erehtynyt ja lukemat taululla vaihtuvat tilanteeksi 2–0 kotijoukkueelle. Maalien jälkeen oma pelimme meni sekaisin ja lukemattomista harhasyötöistä hyötyi lähinnä vastustaja. Kotijoukkue hyödynsi sekoittuneen pakkamme ja 21 minuutin kohdalla tilanne oli jo 3–0 Jarno Erosen tekemällä maalilla.

Tämän jälkeen peli muuttui lähinnä ympäripyöreäksi. Ajoittain hallitsimme peliä ja pääsimme maalintekopaikoille. Erik Hörhammer nostatti tunnelmaa kaventamalla tilanteeksi 3–1, kun ottelua oli pelattu 35 minuuttia. Tästä ei kuitenkaan tullut pitkää iloa, kun Jarno Eronen iski lisäajalla taukolukemiksi 4–1 Richart Laibertin istuessa 10 minuutin jäähyä.

Toinen puoliaika ei muuttanut ottelun ilmettä suuntaan eikä toiseen. Peli jatkui ympäripyöreänä ilman kummankaan selkeää hallintaa. Patrik Huber piti meidän toiveita yllä kaventamalla kulmalyönnistä tilanteeksi 4–2, kun ottelua oli pelattu 52 minuuttia. Tämänkin jälkeen oli maalipaikkoja, mutta viimeistely oli heikkoa. Jostain syystä pelaaminen meidän osalta oli tänään varsin hankalaa ja selkeä ote ja suunta jäivät ensimmäisen jakson alkuminuuteille. Tätä selittänee ainakin osaltaan se, että meille kirjattiin yhteensä 50 jäähyminuuttia. Erikoisen ottelun ja voiton hinta vastustajalle oli tänään kaksi loukkaantumista, kun maalivahti Samuel Gerovoi ja Lasse Tammilehto joutuivat jättämään pelin kesken.

JPS osui vielä kolmesti ja maaleista vastasivat Riku Hämäläinen, Danil Beliaev ja hattutempun iskenyt Jarno Eronen. Meidän kolmannesta maalista vastasi Teijo Laitinen. Patrik Huber palkittiin oikeutetusti tänään meidän parhaana pelaajana. Valmentaja Teemu Laitinen totesi heti pelin jälkeen, että tämän peli pitää unohtaa nopeasti ennen kotimatkaa ja kääntää samalla katse huomiseen Akilles –peliin.