Akilles vei runkosarjan viimeisen kotimatsin murskaavasti lukemin 1-7.

Edustusjoukkue|8.2.2020

Runkosarjan viimeisessä kotimatsissa Porvoon Akilles saapui vieraaksi Brakulle. Vesisade ja pehmeä jää haittasi pelin tempoa. Akilles vei matsin selkeästi lukemin 1-7.

Pelin alku oli meidän osalta katastrofaalinen. Vastustaja otti pallon ja pelin haltuun ja kirjaimellisesti me jäimme lähtötelineisiin. Kolmen minuutin kohdalla lukemat taululla olivat 0–2 vastustajalle. Ensin Rolf Larsson osui kulmasta ja ei aikaakaan edellisestä, kun Rasmus Kettunen pisti pallon hallitusti maalin perukoille. Toisen takaiskun jälkeen saimme hieman ryhtiä omaan pelaamiseen, mutta sävel oli kuitenkin selvä: vastustaja vie ja hallitsee peliä. Ikävä kyllä Akilles oli koko ajan pari potkua edellä.

Saimme omaan tekemiseen hieman lisävirtaa, kun 13 peliminuutin kohdalla Otso Ikävalko kavensi tilanteeksi 1–2. Seuraavan vartin aikana otimme puolustusalueella torjuntavoittoja ja pääsimme muutaman kerran maalipaikoille, mutta heikoin tuloksin. Puolentunnin kohdalla Larsson osui toistamiseen ja tauolle mentiin Akilleksen 1–3 johtolukemissa.

Toinen puoliaika eteni saman kaavan mukaan kuin ensimmäinen. Akilles oli tänään vahvempi ja hallitsi peliä käytännössä koko ajan. Vierailla ei ollut missään vaiheessa hätää oman pelaamisen suhteen. Meillä oli jälleen omat maalipaikat, mutta Olli Lappalainen Akilleksen maalilla vei pidemmän korren kerta toisensa jälkeen. Siinä missä me emme onnistuneet, niin vastustaja oli tänään tehokkaampi. Kettunen ja Larsson olivat hattutempun arvoisia ja Denis Sadakov osui kertaalleen rankkarista. Todellinen työmyyrä vastustajan riveissä oli tänään Ville-Veikko Angeria neljällä maaliin johtaneella syötöllä.

Tänään meille kirjattiin 40 jäähyminuuttia, mikä on liikaa tämän tason peleihin. Otteluita ei voiteta jäähypenkiltä.