Viikonloppuna vihdoin taas tositoimiin – lauantaina vastassa Kampparit Stadissa

Edustusjoukkue|24.11.2022

Alkaneen Bandyliiga-kauden ensimmäinen ”kotipeli” päästään pelaamaan lauantaina kun Kampparit saapuu Stadiin. Valitettavasti Brakun jäätä ei olla saatu valmiiksi kotiavausta varten, jonka takia ottelu on siirretty Oulunkylään klo 15:00.

Odotettavissa on tiukka matsi, sillä Kampparit on ennakkoasetelmien mukaan yksi kauden kärkijoukkueista. Molemmat joukkueet ovat pelanneet tässä vaiheessa yhden matsin Bandyliigassa. Kampparit voitti JPS:n 4-2 viime viikonloppuna kotikentällään, ja Rödan ainoa matsi päättyi tasan OLS:n kanssa kaksi viikkoa sitten. Rödan lähtökohdat tulevaan matsiin ovat siis haastavat – viimeisimmästä matsista on jo kaksi viikkoa, eikä joukkue ole vielä päässyt treenaamaan kotikentälle Brakulle.

Kapteeni Tommi Niittylän ajatuksia viikonlopun matsista:

Bandyliiga on vasta startannut, mitkä fiilikset tässä vaiheessa?
Fiilikset on hyvät. Valmistautuminen kauteen ollut hyvä ja saatu useampi treenimatsi alle. Ollaan myös saatu ajettua uusi pelitapa sisään joukueelle, vaikka ensimmäisessä sarjapelissä peli ei kulkenut samalla tavalla kun treenimatseissa.

Alkukausi ollut “rikkonainen” kun otteluita jouduttu siirtämään, miten valmistautuminen onnistuu?
Se, että alkukausi on rikkonainen jokavuotista hommaa. Joka vuosi tulee ottelusiirtoja ja isolle kentälle pääsy on epäselvää. Se, että ei päästä pelaamaan ensimmäistä kotimatsia Brakulla on iso pettymys. Tosin kaupungin duunarit tekee hommia, että Braku saadaan kuntoon mahdollisimman pian.

Minkälaista matsia odotat lauantaina?
Odotan että HIFK nostaa edellisestä pelistä tasoaan sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan. Puolustuksellisesti pitää pelata tarkasti Kamppareita vastaan, miesvartioinnin tärkeys varmasti korostuu. Vastaavasti meidän pitää hyökkäyksessä pystyä hyödyntämään maalipaikat paremmalla prosentilla.

Ketä kannattaa seurata ja miksi lauantain matsissa?
Seurantaan kannattaa ottaa koko puolustuslinja Rytkönen, Kunnas, Laibert ja Huber. Pelaavat isolla säteellä ja valtavalla työmoraalilla!