Viikonloppuna edessä kaksi kotipeliä – ”Tuplakotipelit ovat suuri etu”

Edustusjoukkue|12.1.2024

Kausi jatkuu viikonloppuna Helsingissä, kun HIFK kohtaa lauantaina melkein paikallisvastustajansa Akilleksen. Porvoolaisen Akilleksen kanssa ottelut ovat olleet useimmiten tasaisia ja kovia vääntöjä.

– Kamppailut Akillesta vastaan ovat olleet viime vuonna monesti tiukkoja pelejä. Odotuksena on samanlainen taistelupeli nytkin, HIFK:n hyökkääjä Aku Ojanen pohtii.

Edellinen kamppailu joukkueiden välillä Porvoossa päättyi tasatulokseen 4-4. Ottelun alussa näytti siltä, että porvoolaiset menevät menojaan, mutta lopulta vierailijat saivat juonesta kiinni ja tulivat ottelussa tasoihin.

– Viimeksi Porvoossa sorruimme virheisiin ensimmäisellä puoliajalla, joista Akilles rankaisi armotta. Lopun pelin pelasimme melko hyvin ja saimme tasoitettua pelin. Lauantaina vastaavat virheet on karsittava, jos meinaa voittaa. Puolustus on oltava tiivis ja maalipaikat on käytettävä tehokkaasti, Ojanen tietää.

Akilleksessa on useita tuttuja pelaajia myös lauantain kotijoukkueelle. Siellä pelaavat muun muassa Rolf Larsson, Raoul Karlqvist ja Santeri Laitinen. Penkin takana on myös tuttu mies, vuosia HIFK:ssa pelannut ja valmentanut Juha Laitinen.

– En usko, että sillä on niin suurta merkitystä. Toki tietyt pelaajat on merkattava tarkasti, Ojanen miettii.

Viime viikkoina paljon vierasotteluita pelannut HIFK pääsee nyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella pelaamaan kaksi ottelua peräkkäin kotikentällään. Siinä on omat etunsa, kun joukkueen ei tarvitse matkustaa viikonloppuna.

– Tuplapeliviikonloppuina on suuri etu, että molemmat pelit ovat kotipelejä, koska ei tarvitse matkustaa. Palautuminen rasituksesta on huomattavasti helpompaa. Ja toki Bragulla on aina mukavampaa muutenkin pelata, Ojanen tiivistää.

Viikonloppuna HIFK kohtaa ensin lauantaina Akilleksen ja sunnuntaina vieraaksi saapuu WP-35. Ojanen toivookin, että yleisö löytäisi lehtereille.

– Kaikki sankoin joukoin Bragulle katsomaan pelejä ja kannustamaan viikonloppuna!

Ottelu Akillesta vastaan alkaa lauantaina kello 15.