U16 joukkueelle SM-pronssia Mikkelin lopputurnauksesta

Juniorit|9.3.2022

Syksyn kaukalojäiltä Mikkelin lopputurnaukseen kausi oli kokonaisuudessaan nousujohteinen ja hyvin onnistunut. Joukkueen harjoittelu oli säännöllistä ja pandemiatilanteeseen sekä Helsingin haastavaan jäätilanteeseen nähden hyvää. Joukkueen ahkerimpien pelureiden kalenterit täyttyivät myös muiden ikäryhmien treeneistä ja pelejä oli paljon.

Pelit aloitettiin Varkauden turnauksella marraskuun puolessavälissä. Tarkoituksena oli hakea pelituntumaa, minkä lisäksi saimme myös yllättävän kypsää ja yhtenäistä peliä. Tämä yllätti valmennuksen ja taustaryhmän positiivisesti. Joukkueen kokemukset pelaamiseen erilaisissa olosuhteissa toteutuivat kaudella koko sääkirjolla joista varmasti mieleenpainuvin 29.1 Valtteri-myrskyssä voitettu taistelu WP-35 vastaan Helsingin Jätkäsaaressa. 

Lopputurnaukseen lähdettiin hyvällä fiiliksellä ja valmiina pelaamaan joukkueelle.

Perjantaina ensimmäisessä pelissä saatiin hyvä tuntumaa siitä, missä ikäluokan terävin kärki menee ja matkustuksen jäykkyydet pois jaloista.  Pieniä haasteita aiheutti kahden pelaajan sairastuminen turnauksen alla, joka tarkoitti myös sitä että vaihtomiehiä ei ollutkaan käytössä kuin kaksi eli kuntoa tullaan mittaamaan kunnolla.

Lauantain aamupeli meni JPS:n tahdissa ensimmäisen erän ajan, mutta sitten heräsimme taisteluun valmennuksen voimakkaalla myötäelämisellä. Tiukka vääntö, jossa 4-1 tappio asemasta käännettiin lopulta 5-4 voitto. Pari tuntia huilia ja tankkaamista ja Veiterää vastaan. Peli oli haastava, mutta hanskassa suurimmaksi osin ja lopputuloksena voitto joka vahvisti  ”JENGIN”  henkeä suupielet oikeassa asennossa.  

Sunnuntai aamu ja jääpallokeli parhaimmillaan. Semifinaali peliin tulee vastaan Kulosaaren Vesta jonka  tiedettiin olevan erittäin hyvin luisteleva joukkue. Vesta oli vahvempi vaikka tietyt momenttumit meilläkin oli mutta lähdimme pronssiotteluun kuitenkin positiivisin mielin. Vastustajaksi tuli tuttu WP-35, jonka olimme kohdanneet kauden viimeisessä pelissä jo neljän vuoden ajan.

Pelissä mitattiin turnauskunto ja pään toimiminen fyysisesti raskaassa turnauksessa. Weparit hallitsi tapahtumia hiukan maltillisemmalla pelillä ja teki paikoista maalit ja johti 5min ennen loppua 2-1, mutta aikalisän jälkeen joukkueelta löytyykin yksi vaihde lisää ja onnistumme tasoittamaan  muutama minuutti ennen loppua. 2×5 min äkkikuolema-säännöllä pelattu jatkoaikakaan ei eroa kahdelle tasaiselle joukkueelle näyttänyt ja rankkarikisa oli edessä. Penkkiväen pulssi on tapissa mutta #47 oli 110% luotto, että tämä hoituu koska HIFK ”maalilivahti” Otso oli torjunut lukuisia rangaistuslöytejä kauden aikana. Rankkareissakin voitto ratkottiin äkkikuolemalla, jossa viimeisenä lukkona toimi juuri Otso, joka torjui Wepareiden pelaajan skoden ja bileet voitiin laittaa pystyyn.

Huikea reissu, josta päällimmäisenä jäi mieleen joukkueen hyvä yhteishenki, riemu ja taistelutahto.

Joukkueen monen vuoden tsemppaaminen palkittiin ja akkuihin ladattiin roppakaupalla uskoa ja energiaa tuleville vuosille. Hyvä jäbät ja gimma!