U14 Suomen mestaruuteen!

Juniorit|11.3.2022

U14 ikäluokan mestaruusturnaukseen joukkue lähti Etelä-lohkon voittajana kärsittyään vain yhden tappion. Terveystilanne turnaukseen lähtiessä oli hyvä, ainoastaan joukkueen kapteeni Joonas Hintikka joutui jäämään kotiin kipeänä. Varakapteeni Arttu Väkiparta kantoi kapteenin nauhaa turnauksessa.

Ensimmäinen lohkovaiheen peli oli jo tutuksi tullutta vastustajaa Botniaa vastaan. Loistavassa jääpallokelissä pelattu matsi päättyi HIFK:n vakuuttavaan 6-0 voittoon. Maalitilastosta löytyi kuusi eri pelaajaa, mikä on ollut joukkueen vahvuus koko kauden ajan. Ottelun tikkaripelaajana palkittiin nollapelin torjunut ja maailmanluokan avauksia heittänyt Jonas Isonen.

Lauantai aamupäivällä pelatussa lohkon toisessa ottelussa vastaan tuli JPS. Joukkueemme pelasi hermostunutta peliä ja peli oli puoliajalla tasatilanteessa 1-1. Toisen puoliajan alussa Robert ’Robban’ Eklund sytytti joukkueen esimerkillään ja peli päättyi HIFK:n voittoon 6-1. Tikkaripelaajana palkittiin huiman yksilösuorituksen jälkeen ratkaisumaalin tehnyt Robban Eklund. Voiton myötä varmistui paikka välieriin ja mitalipeleihin.

Lohkon viimeisessä pelissä vastaa tuli Kampparit. Pelin panoksena oli lohkovoitto ja myöhäisempi herätys sunnuntaina. Joukkueiden kauden aiemmassa kohtaamisessa marraskuun lopussa HIFK oli parempi luvuin 6-1. HIFK:n ilme oli alusta asti samanlainen kuin edellisessä pelissä eikä peli sujunut pelaajien haluamalla tavalla. Pallot pomppivat lavassa eikä huolto ollut muistanut poistaa sementtiä pelaajien luistimista. Voittajasta ei ollut missään vaiheessa epäselvyyttä ja Kampparit vei ottelun vakuuttavasti 8-4. Tikkaripelaajana palkittiin Arttu Kärnä. Välierään lähdettiin lohkon kakkosena. Pelaajien mielialaa kohotettiin suklaalla ja valmennus juoni uusia kuvioita yömyöhään tehden videoanalyyseja.

Aamun välierässä vastaan tuli koko kauden voitosta voittoon seilannut Etelä-Karjalan ylpeys Veiterä. Joukkueiden edellisestä kohtaamisesta oli ehtinyt vierähtää jo kaksi vuotta. HIFK:n peli-ilme oli täysin erilaista kuin lauantaina. Luistin liikkui liukkaasti ja pelaajien kova halu voittaa näkyi uhrautuvassa puolustamisessa sekä kulmaryntäyksissä. Viiden minuutin pelin jälkeen HIFK siirtyi 1-0 johtoon todellisella maailmanluokan maalilla. Robban Eklund nosti pitkän kaaripallon poikki kentän mainiosti pelanneelle ja aina yhtä maalinälkäiselle Kaarlo Lapille. Lappi otti pallon ilmasta haltuun ja löi pallon vastustamattomasti verkkoon. Sarjan kovin lyöjä Veiterän Paavo Simpura pääsi yrittämään kulmista maalia. HIFK:n pelaajat heittäytyivät uhrautuvasti pallojen eteen, mistä merkkinä oli pelin jälkeen monta mustelmaa. Peli oli erttäin tasainen ja ratkesi vasta viimeisellä minuutilla HIFK:n tehdessä kaksi maalia lopussa. Peli päättyi 4-1 voittoon Arttu Kärnän tehdessä 2-1 ja 3-1 maalit. Ottelun tikkaripelaajan palkittiin Otto Vainikka, joka otti Simpuran pommin vastaan solisluullaan.

Finaalissa vastaan tuli jälleen Kampparit, joka oli omassa välierässään voittanut isäntäjoukkueen WP-35:n. Kampparit siirtyi nopeasti ottelun kolmannella minuutilla 1-0 johtoon. Kapteeni Väkiparta reagoi tilanteeseen nopeasti ja kutsui joukkueen maalin jälkeen palaveriin. Kapteenin puheen jälkeen peli palautui heti oikealle raiteelle. Yhteishenki ja joukkueelle pelaaminen näkyi pelaajien otteissa koko pelin ajan. HIFK:n luisteluvoima ja yhdessä puolustaminen oli myrkkyä Kamppareiden pelinrakennukselle. Vastustajan hyökkäykset katkottiin jo ylhäällä tai ohjattiin kulmalipulle. Muutamat laukaukset torjui maalissa koko turnauksen vakuuttavasti pelannut Isonen. Pelaajien pelirohkeus näkyi myös hyökätessä. Palloa liikuteltiin ja haastoja tehtiin vastustajan puolustukseen rohkeasti. Pelin voittajasta ei ollut epäselvyyttä ja HIFK vei voiton 3-1 saaden näin revanssin alkusarjan ottelusta. Pelaajien riemu oli käsinkosketeltavaa pelin jälkeen. Voitonjuhlat jatkuivat koko kotimatkan Helsinkiin.

HIFK pelasi turnauksen ja koko kauden yhtenä joukkueena. Yhteishenki on hyvä ja ilmapiiri kannustava. Pelaajat haluavat syöttää palloa ja harjoitella jääpallon pelaamista myös peleissä. Maaleista iloitaan yhdessä. Pelaajat ovat oivaltaneet pelaamisen olevan kivaa aina kun kaikki yrittävät, luistelevat ja palloa syötellään paljon.