Matsiraportti: Pisteet lähti Mikkeliin

Edustusjoukkue|15.12.2019

Sunnuntaina Brakulla vastaan luisteli Kampparit, jotka voittivat ottelun 3-4 ja matkasivat pisteiden kanssa Mikkeliin. Matsi pelattiin vesisateessa nihkeällä jäällä. Ennen alkuvihellystä päävalmentaja Juha Laitinen oli mietteliäänä, miten kosteat olosuhteet vaikuttavat pallon liikkumiseen jään pinnalla.

Ensimmäinen puoliaika alkoi molempien joukkueiden tarkalla otteella. Alkuun nähtiin lähinnä pitkän pallon pelaamista ja kontrolloitua puolustuspelaamista. Matsin edetessä pystyimme luomaan nopeita ja vaarallisia tilanteita vastustajan maalille, mutta tuloksetta. Syötöt osuivat omille, mutta viimeistely jäi tehottomaksi. Ensimmäinen maali nähtiin 19 minuutin kohdalla, kun Teijo Laitisen antama kulmalyönti tavoitti Aku Ojasen, joka laittoi pallon maaliin. Vähitellen ote pelistä siirtyi meidän hallintaan ja pidimme palloa vastustajaa enemmän. Useiden epäonnistuneiden maalintekotilanteiden jälkeen Teijo Laitinen onnistui lisäämään johdon lukemiin 2–0, kun peliä oli pelattu 40 minuuttia. Richard Laibertin syötöstä tehty osuma oli Laitisen taidonnäyte siitä, kuinka pallo laitetaan hallitusti maaliin. Ensimmäisen jakson aikana teimme aivan liikaa helppoja virheitä omalla puolustusalueella. Tämä kostautui minuuttia ennen taukoa, kun annoimme vastustajalle kulmalyönnin, jonka Iisakki Kaivola löi sisään ja näin ollen tauolle mentiin 2–1 lukemissa.

Toinen puoliaika jatkui noudattaen samaa kaavaa kuin edellinen. Meidän joukkuepelaaminen väheni matsin edetessä, mikä kostautui sillä, että annoimme vastustajalle tilaa ja maalintekopaikkoja. Toistamiseen annoimme vastustajalle helpon kulmalyönnin, jonka seurauksena Iisakki Kaivola iski jälleen pallon verkkoon ja tilanteeksi 2–2. Tuukka Järvinen piti toivoa yllä osumalla Patrik Huberin syötöstä Kamppareiden maaliin, kun matsia oli pelattu 69 minuuttia. Johtoasema kesti vain viisi minuuttia, kun Ville Särkkä tasoitti tilanteeksi 3–3. Tämän jälkeen ote alkoi lipsua entistä vahvemmin vastustaja haltuun ja Eetu Karhunen iski rankkarin jälkitilanteesta loppulukemiksi Kamppareiden 3–4 voiton. Meidän joukkue ei reagoinut tähän tilanteeseen riittävällä aktiivisuudella, joten maalissa Niko Laakso joutui antautumaan hienosti torjutun rankkarin jatkotilanteessa.

Matsin jälkeen Juha Laitinen esitti, että mikäli olosuhteet olisivat olleet paremmat, niin olisimme voittaneet matsin. Sen verran pystyimme luomaan vastustajaa enemmän maalipaikkoja ensimmäisellä puoliajalla, vielä kun jää oli parempi. Luistelumme oli selvästi voimakkaampaa ja liikkuvampaa kuin vastustajalla. Mutta urheilussa saa voittaa, millä tavalla tahansa. Vastustaja toimitti palloa puolustusalueellemme, jossa pelasimme ylimielisesti aiheuttaen vastustajalla vapaa- ja kulmalyöntejä, jotka ratkaisivat matsin.

Kuva: Pekka Huovila