Huomenna klassinen tapaninpäivän derby!

Edustusjoukkue|22.12.2021

Klassinen tapaninpäivän derby pelataan huomenna Oulunkylässä klo 13:00. Vastassa tuttuun tapaan rakas naapuriseura Botnia. Matsi on Rödan ja Botnian 31. peräkkäinen kohtaaminen tapaninpäivänä. Viime vuonna Stadin herruus jäi punaisille ja huomenna joukkue lähtee tavoittelemaan jatkoa tälle.

– Peliin valmistautuminen on itselle aina ollut helppoa. Pyhät eivät ole häiritsevä tekijä, päinvastoin, normaalit arjen kiireet ovat poissa. Toki jouluviikolla. joukkueen yhteiset harjoitukset ovat vähissä, kertoo kapteeni Tommi Niittylä.

– Tapsan derbyssä on aina vähän erilainen fiilis. On enemmän katsojia ja vastassa Botnia, niin se luo aina vähän enemmän latausta, jatkaa Niittylä.

Ennakkoasetelmat derbyyn ovat tasaiset. Molemmat joukkueet ovat aloittaneet Bandyliigan heikosti. Botnia on runkosarjassa 7. sijalla 4 pisteellä ja Röda 8. sijalla 3 pisteellä. Matsi on siis erityisen tärkeä, sillä molemmat joukkueet tarvitsevat pisteitä. Derby on kauden ensimmäinen kohtaaminen Botnian kanssa, sillä alkukauden ottelu siirrettiin tammikuun lopulle.

– Odotan, että derbystä tulee tiukka vääntö joka päättyy meidän voittoon. Botnialla on liikkuva ja tasainen joukkue. Muutama taitava yksilö, josta Tammilehto ehkä selkeiten se pelaaja joka yrittää tehdä meidän alueella vaarallisimmat ratkaisut, toteaa Niittylä.

– Meiltä voi odottaa tason nostoa viime sunnuntailta. Ei olla tyytyväisiä omaan suoritukseen. Perusasiat kuntoon ja sitä kautta pisteet himaan. Seurantaan kannattaa ehdottomasti ottaa Ilia Sokolov, joka pelaa ensimmäistä stadin derbyä, sekä väkevän paluun kentille tehnyt ilmapelin herra Erik Hörhammer, jolta jo muutama derby vyöltä löytyykin, lopettaa Niittylä.