Kauden avausvoitto tuliaisina Mikkelistä

Edustusjoukkue|10.12.2023

HIFK haki Mikkelistä kauden ensimmäisen voittonsa, kun Kampparit kaatui 2-0. Ottelun suurimmaksi sankariksi nousi helsinkiläisten maalilla ollut Eelis Laitinen, joka torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä.

– Oli kiva pelata täällä, Tuli paljon vetoja ja puolustettiin ne pieneen kulmaan, niin oli kiva peli omasta näkökulmasta, Eelis Laitinen toteaa.

Varsinkin toisella puoliajalla Laitinen oli mies paikallaan, sillä Kampparit vyörytttvät peräkkäin monta tilanne HIFK:n maalille, mutta joka kerta Laitinen osui pallon tielle tehden useamman niin sanotun Game Saverin. Laitinen valittiin myös HIFK:n parhaaksi pelaajaksi.

– Me pelattiin tänään ehkä vähän heikosti. Oma peli olisi voinut olla parempaa, mutta tehtiin tarvittavat maalit, Laitinen kertoo.

Joukkue lähti otteluun hieman siipirikkoisena, sillä vakiokokoonpanosta puuttui useampikin pelaaja. Heitä paikkaamaan oli kokoonpanoon nostettu takavuosilta tuttu maalitykki, joukkueen nykyinen valmentaja Harri Hiukka.

– Joukkueessa pyörii flunssa ja yksi loukkaantuminen tuli Akilles-pelissä. Jouduttiin aamulla vielä säätämään rosteria. Päivä kerrallaan mennään eteenpäin. Toivottavasti pelaajat tervehtyvät nopeasti, niin päästään laadukkaasti harjoittelemaan, HIFK:n päävalmentaja Teemu Laitinen toivoo.

Kausi jatkuu viikon päästä, kun HIFK matkustaa Varkauteen WP-35:n vieraaksi lauantaina. Sunnuntaina joukkue puolestaan kohtaa kotikentällä uudelleen Kampparit.