Hieno nousu takasi kauden ensimmäisen pisteen

Edustusjoukkue|9.12.2023

HIFK saalisti kauden ensimmäisen pisteen, kun onnistui nousemaan 4-4-tasapeliin Porvoossa Akillesta vastaan. Kotijoukkue sai otteluun lentävän lähdön ja johti jo reilun 20 minuutin pelin jälkeen ottelua 4-0.

– Joskus pelissä tapahtuu asioita, jotka johtavat maaleihin. Pieniä virheitä, uinahduksia ynnä muita, mutta niistä päästiin yli ja peliin kiinni, HIFK:n päävalmentaja Teemu Laitinen toteaa.

Vierailijat aloittivat takaa-ajon ensimmäisen puoliajan loppupuoliskolla, kun Juuso Partanen iskee Ilia Sokolovin syötöstä uransa ensimmäisen Bandyliigan maalinsa. Pelikellossa oli tuossa vaiheessa 42 minuuttia.

– Sain kaverilta hyvän syötön keskelle ja sitten pääsin yhden kaverin harhauttamaan, ja laittamaan pallon maalivahdin ohi melkein tyhjiin. Oli hyvä paikka laittaa sisään, niin laitettiin, Partanen kertasi osumaansa.

Partaselle uran ensimmäinen Bandyliigaosuma, uransa kolmannessa Bandyliigaottelussa tuntui tietenkin hyvältä, mutta ennen kaikkea hän oli tyytyväinen siihen, mihin tuo osuma johti.

– Oli hienon tuntuista tehdä maali ja siitä saatiin aloitettua vielä kiri, että saatiin pistekin kotiin, Partanen iloitsi.

Vielä ennen puoliajan loppua HIFK onnistui kaventamaan maalieron vielä kahteen maaliin ja pääsi tauolle hyvänolon tunteen kera. Tuo tunne kantoi sitten myös toiselle puoliajalle, jossa Aku Ojanen pääsi yrittämään toista kertaa rankkaria ja tällä kertaa onnistuen siinä. Tasoittava osuma tuli Patrik Huberin mailasta, tehden ottelun toisen maalinsa, sillä hän vastasi myös 4-2-osumasta.

Tehoiltaa vietti myös Ilia Sokolov, joka syötti helsinkiläisten ensimmäisen ja toisen maalin. Toisella puoliajalla tulikin sitten jobinpostia, kun Sokolov loukkaantui Akilleksen rikkeen seurauksena. Vielä ei tiedetä, kuinka vakavasta vammasta on kyse, mutta hän ei kyennyt palaamaan enää jäälle ottelussa.

Porvooseen helsinkiläisjoukkueet otteita oli tullut katsomaan äänekäs kannattajajoukko, joka omalta osaltaan siivitti joukkuetta hyvään tulokseen. Sunnuntaina kauden avausvoiton metsästys jatkuu Mikkelissä, onko siellä myös yhtä äänekäs faniryhmä paikalla, jää nähtäväksi. Ottelu Kamppareita vastaan alkaa kello 13.