Karvas tappio jatkoajalla – Kampparit jatkaa välieriin

Edustusjoukkue|22.2.2020

Puolivälieräsarjan toinen ottelu oli tasaista vääntöä alusta loppuun. Ottelun ratkaisua haettiin jatkoajalta kun varsinaisen peliajan jälkeen tilanne oli 1-1. Kampparit iski voittomaalin ensimmäisen jatkoerän lopussa ja jatkaa välieriin otteluvoitoin 2-0.

Molemmat joukkueet aloittivat tarkalla ja puolustusvoittoisella pelaamisella. Hyökkäyksiin lähdöt olivat molemmilla hyvin maltillisia. Ottelun käsikirjoitukseen nähden alku oli meidän osalta hyvää pelaamista ja ensimmäinen puolituntinen oli hienokseltaan punaisten hallintaa. Pystyimme pitämään palloa ja siirtämään ajoittain painetta vastustajan kenttäpäätyyn. Tälle jaksolle osui ne tilanteet, joista olisi pitänyt mennä pidemmälle ja laittaa pallot maaliin, mutta tälläkin kertaa se viimeinen potku jäi puuttumaan. Kamppareiden puolustuslinja oli tänäänkin tiivis ja kestävä. Myös me pystyimme pitämään puolustuslinjan tiiviinä ja kerta toisensa jälkeen ryhmitys pysyi kasassa ja esti tehokkaasti Kamppareiden hyökkäyksiä. Puoliajan lähestyessä maalialueen tilastomerkintöjä alettiin kirjata yhä enemmän myös vastustajalle ja ikävä kyllä kun ajassa 39 minuuttia tämä näkyi tulostaululla 0–1 vierasjohtona, kun Kimmo Huotelin osui kulmasta. Ensimmäisen jakson kulmatilanteet kirjattiin 4–3 kotijoukkueelle – Näistä olisi pitänyt osua, koska lähemmäs oli vaikea tänään päästä.

Toinen jakso ei muuttanut ottelun kulkua suuntaan eikä toiseen. Molemmat joukkueet jatkoivat tarkkaa ja kurinalaista puolustuspelaamista. Meidän näkökulmasta Kampparit onnistui tässä välillä liiankin hyvin. Valkopaitojen puolustuslinjaa oli lähes mahdoton ohittaa. Vieraiden ryhmittyminen ja pelaajien oikeat etäisyydet olivat myrkkyä HIFK-hyökkäyksille. Tosin mekään emme päästäneet ketään liian lähelle omaa maalia. Tarkasta puolustuspelaamisesta molemmissa kenttäpäädyissä kertoo se, että toisen jakson ensimmäinen maalialueen tilastomerkintä kirjattiin vasta minuutilla 63, kun Rikhard Laibert tasoitti kulman jälkitilanteesta lukemiksi 1–1. Tämän jälkeen Kampparit otti aikalisän ja vieraat siirsivät painopistettä enemmän omalle hyökkäysalueelle – tämän seurauksena HIFK-puolustus oli ajoittain kovilla yllättävissä vastahyökkäyksissä. Varsinaisen peliajan viimeiset 10 minuuttia meni kahden vajaalla, kun Tuukka Järvinen ja Tommi Niittylä istuivat jäähypenkillä. Kamppareilla oli mahdollisuus ratkaista peli pilkulta, kun pelikello näytti 84 minuuttia, mutta Santeri Laitinen sai aikaan vain kimakan kilahduksen maalitolpasta. HIFK-paketti kesti vajaamiehisenä varsinaisen peliajan loppuun ja edessä oli jatkoaika.

Ensimmäinen jatkoerä alkoi alivoimalla. Kestimme jäähyt, mutta auttamatta ne olivat kuluttaneet joukkuetta kriittisessä vaiheessa. Jatkoerä oli hienokseltaan vieraiden hallintaa. Ottelu päättyi minuutilla 97, kun Santeri Laitinen kuittasi pilkkuvirheen ja kuin varkain pääsi maalinedustalta laittamaan pallon maaliin. Se oli siinä!

Illan onnistujia olivat kotijoukkueen Rikhard Laibert, Patrik Huber ja Teijo Laitinen. Vieraista erottuivat Kimmo Huotelin, Santeri Laitinen ja Karo Liimatainen.