Josua Eronen tekee paluun punaiseen paitaan!

Edustusjoukkue|3.5.2020

Edustusjoukkueen ensimmäinen vahvistus kaudelle 2020-2021 on varmistunut. Hyökkääjä Josua ”Josse” Eronen tekee paluun HIFK:n punaiseen paitaan vuoden tauon jälkeen. Viime kaudella Eronen edusti kasvattajaseuraansa paikallisvastustaja Botniaa.

27-vuotias Eronen on edustanut urallaan Botniaa ja HIFK:ta. Otteluita on kerääntynyt 137 ja näissä tehot 35 + 14. Viime kaudella Botnian paidassa Eronen teki 14 ottelussa viisi maalia ja antoi yhden maaliin johtaneen syötön.

– Todella hyvät fiilikset tulla takaisin HIFK:hon ja taas päästä pelaamaan Brakulle. Kopissa on tuttuja naamoja niin onhan se helppo tulla takaisin, kertoo Eronen.

– Viime kausi Botniassa oli haastava. Nyt odotan innolla sitä, että päästään haastamaan kärkijoukkueita – nälkä menestyä on kova. Joukkue on tasainen ja siitä pystyy ulospäinkin aistimaan, että menestys on lähellä. Urheilullinen vaatimustaso on korkealla, toteaa Eronen.

Eronen on tunnettu loistavana joukkepelaajana. Hänen vahvuuksia ovat luistelu, luovuus sekä tunnollinen puolustuspelaaminen. Eronen on myös erittäin pidetty pelaaja, joka pyrkii ylläpitämään hauskaa ja rentoa meinikiä pukukopissa.

– Uskon, että omia vahvuuksia on varsinkin hyökkäyspään puolustuspelaaminen. Henkilökohtainen tavoite onkin auttaa joukkuetta mahdollisimman hyvin molempiin suuntiin. Eli pitää myös tehdä maaleja, lopettaa Eronen.

Myös valmennus on tyytyväinen Erosen paluuseen. Kauden tavoite on tuoda esiin Erosen koko potentiaali.

– Kävimme rakentavan keskustelun tavoitteista ja siitä mitä pitää tehdä, että saadaan täysi potentiaali irti Jossesta. Jossella on erittäin paljon hyviä ominaisuuksia. Hänen kimmoisuus ja räjähtävä nopeuden tuotto on loistavalla tasolla, kertoo päävalmentaja Juha Laitinen.

– Jossea voidaan peluuttaa useammalla pelipaikalla. Puolustuksellisesti hän pystyy varjostamaan vastustajan avainpelaajat tehottomiksi ja hyväkkäyssuuntaan hän osaa ajoittaa luistelut linjojen väliin ja taakse. Hän on juonikas ja mailataitava, ja hänestä tullaan saamaan paljon apua ensi kaudella, lopettaa Laitinen.