HIFK vahvistaa maalivahtiosastoaan

Edustusjoukkue|10.5.2024

HIFK saa vahvistuksen maalivahtiosastolleen, kun Kalle Lampinen liittyy Eelis Laitisen aisapariksi. Lampinen on nuori 20-vuotias maalivahtilupaus, joka on pelannut Bandyliigassa neljän kauden verran JPS:n riveissä.

– HIFK vaikutti sellaiselta, että siellä on nuori ja nälkäinen porukka, ja tavoitteena on palauttaa seura takaisin mitalikantaan. Näin, että se on mulle myös ihan hyvä paikka kehittyä uralla. Vaikutti, että on hyvä pöhinä päällä, Lampinen toteaa.

Lampinen siirtyy Jyväskylästä opiskelujen perässä Helsinkiin, jonka vuoksi seuran vaihtaminen JPS:stä tuli ajankohtaiseksi. Jyväskylässä hän ei ole kovin montaa peliä päässyt aloittamaan tolppien välissä, mutta Helsingissä ajatuksena on saada myös enemmän vastuuta, vaikka kilpailu on myös HIFK:ssa kova.

– Siinä on 19-vuotiaiden maajoukkueen maalivahti Eelis Laitinen, todella taitava kaveri. Varmaan tulee hyvää kilpailua pelipaikoista enkä näe sitä mitenkään huonona asiana. Niin meillä oli JPS:ssä ihan samanlainen tilanne.

Lampisen seuravalintaan ennen kaikkea vaikutti se, millaisilla tavoitteilla HIFK lähtee tulevaan kauteen. Menestyneessä joukkueessa pelanneena nuorukainen näkee punaisten leirissä olevan potentiaalia menestymiseen ensi kaudella.

– Toiminta vaikuttaa hyvin järjestetyltä. Alusta asti vaikutti siltä, että se on tavoitteellista ja siinä on porukka, joka pyrkii eteenpäin.

Nyt Lampinen pukee päällensä helsinkiläisseuran paidan, mutta aiemmin hän on ollut vastustajan riveissä, kun on kohdannut HIFK:n. Vastustajana hän on kilpipaidat nähnyt aina haastavana.

– IFK on aina puolustanut todella hyvin ja siellä on ollut muutamia taitavia yksilöitä. Aina JPS:ssä se on ollut vähän sellainen haastava paikka lähteä pelaamaan HIFK:ta vastaan. Se on aina ollut sellainen musta hevonen-tyyppinen porukka, Lampinen kuvailee.

Lampinen itse ei ole sitten junnuvuosien jälkeen päässyt pelaamaan Brahen kentällä, mutta hän pitää Brakua tunnelmallisena kenttänä ja pelaaminen ydinkeskustassa, kerrostalojen ympäröimänä on ollut haastavaa.

– Sinne on aina ollut haastavaa tulla pelaamaan ja tuntuu, kun nyt pääsee HIFK:n puolella jylläämään, se kääntyy omaksi eduksi tämä legendaarinen kotikenttä, Lampinen pohtii.

Helsinkiläisseuran äänekkäät kannattajat ovat tunnettuja myös ympäri Suomenniemen. Kun joukkue vierailee eri paikkakunnilla, on vanavedessä myös seuran uskolliset ja äänekkäät kannattajat tukemassa joukkuetta.

– Jyväskylässä kun viime talvena vastakkain pelattiin, oli siellä hyvä faniporukka mukana ja kannustus kuului kyllä todella hyvin. Odotan, että sama pöhinä jatkuu ja hienoahan se on, että löytyy sellainen seura, jolla on laaja fanipohja, varmasti useammassakin lajissa, kun on iso seura. Hienoa, että löytyy tällainen kannatuskulttuuri. Se ei kuitenkaan ole ihan itsestäänselvyys tässä jääpallossa, Lampinen kehuu.

HIFK:lla on Lampisen sopimuksen jälkeen kasassa 12 pelaajasopimusta.