HIFK nappasi vakuuttavan voiton Kamppareista – Liukkonen ja Ojanen tehokkaina

Edustusjoukkue|14.2.2024

Alemman loppusarjan viimeinen kotiottelu päättyi HIFK:n 7-2 -voittoon Kamppareista. Kotijoukkue aloitti ottelun ryminällä, kun Aku Ojanen iski maalin yhdeksännellä minuutilla. Lisää tuli heti kahden minuutin päästä, kun Ilia Sokolov pujotti pallon Kamppareiden maaliin. Yhteistä näille maaleille oli, että molemmissa syöttäjänä oli Jaakko Liukkonen.

– Ei ollut meiltä paras mahdollinen peli, mutta olimme riittävän hyviä ja riittävän tehokkaita, kuitenkin sillä tavalla hyvä maku jäi pelistä suuhun, kun otettiin selkeä voitto, Liukkonen toteaa.

Liukkonen oli muutenkin tehokkaalla päällä ottelussa, sillä hän syötti myös kaksi muuta osumaa. Erityistä tehoiltaa vietti myös jo viime ottelussa neljä maalia tehnyt Aku Ojanen. Ojanen pisti tällä kertaa maalin verran paremmaksi ja teki viisi maalia.

– Ruokinta toimii, syöttöjä tulee riittävästi ja ryöstää vapaita tiloja. Hyvää hyökkäyspelaamista, HIFK:n päävalmentaja Teemu Laitinen kehuu Ojasta.

Ottelun ratkaisu nähtiin oikeastaan jo ensimmäisellä puoliajalla, vaikka Kampparit pääsivät rankkarista maalin päähän puoliajan alkupuolella. Ojasen tekemä hattutemppu ensimmäisellä puoliajalla riitti vankkaan johtoon tauolle lähdettäessä ja toisella puoliajalla HIFK:n oli helppo poimia pisteet kotiin.

Helsinkiläisten pelit jatkuvat sunnuntaina, kun joukkue matkustaa alemman loppusarjan viimeiseen otteluun Varkauteen. HIFK lähtee hakemaan tietysti voittoa tuosta ottelusta, ja mahdollista viidettä sijaa. Lopulliset panokset tiedetään vasta lauantain kierroksen jälkeen, kun tiedetään, miten muiden ottelut ovat menneet.