HIFK Bandy palkitsi kauden parhaita

Seura|9.5.2023

HIFK:n tapoihin kuuluu vuosittain palkita kauden parhaita kiertopalkinnoilla. Palkinnot jaettiin jo huhtikuun puolessa välissä järjestetyllä seuran päätösristeilyllä. Risteilyllä on mukana HIFK:n koko bandyperhe, runsaslukuisesti edustettuna. Mukana oli junioreita, valmentajia, taustajoukkoja sekä miesten ja naisten edustusjoukkueet, yhteensä n. 100 henkeä.

Junioreilla takana onnistunut kausi

HIFK:n juniorit olivat hienosti edustettuna jokaisessa juniori-ikäluokassa. Toki monen joukkueen tilanne on oli se, että pelaajat pelasivat useampaa ikäluokaa saaden paljon pelejeä kauden aikana. Junioreiden tavoitteena on saada ensi kaudelle lisää harrastajia ja näin pitää HIFK:n lippu korkealla kaikissa juniori-ikäluokissa.

U10 / Jääpallokoulu
Jääpallokoulussa oli menneellä talvella toistakymmentä innokasta jääpallon harrastajaa. Vanhimmat jääpallokoululaiset pääsivät kauden aikana myös maistamaan otteluiden tunnelmaa, kun jääpallokoulusta koottu U10-joukkue pelasi muutamassa turnauksessa kauden aikana. Kaikki U10-ikäluokan ja jääpallokoulun osallistujat palkittiin ansaitusti mitaleilla.

U12
U12-ikäluokassa HIFK:ta edusti kaksi joukkuetta, HIFK Tähti toimi haastajajoukkueena ja HIFK Kilpi kilpajoukkueena. HIFK Kilpi -joukkueen ahkerimpana harjoittelijana palkittiin Onni Väisänen, kehittyneimpänä pelajana Jusa Haapasaari ja MVP-palkinnon sai Viljam Huuskonen. HIFK Tähti -joukkueen ahkerimpana harjoittelijana palkittiin Heidi Sundqvist, kehittyneimpänä pelaajana Aamos Tauriala ja MVP-palinnon sai Tuomo Kaasalainen.

U14
U14-joukkue oli yhteisjoukkue Kulosaaren Vestan kanssa. Joukkue kantoi nimeä Helsinki U14. U14-joukkueen kehittyneimpänä pelaajana palkittiin Bruno Mylius ja MVP-palkinnon sai Kaarlo Lappi.

U16
U16-joukkue koostuu kokonaisuudessan HIFK:n omista kasvataista ja ”luomu” jääpalloilijoista. Joukkue pelasi kauden aikana U16 SM-sarjaa. Joukkueen ahkerimpana harjoittelijana palkittiin Titus Liila ja kehittyneimpänä pelaajana Aleksi Kouvalainen.

U18
U18-joukkue oli yhteisjoukkue Vestan ja Botnian kanssa. Joukkue kantoi nimeä Helsinki U18. U18-joukkueesta palkittiin joukkueen luottopelaajina edustusjoukkueestakin tutut Iiro Väkiparta ja Urho Eklund.

U21
U21 joukkue koostui HIFK:n, Botnian ja Vestan pelaajista ja joukkue pelasi nuorten bandyliigaa (U21 SM-sarja) nimellä Helsinki YJ. Joukkueen pelaajat harjoittelevat HIFK:n tai Botnian edustusjoukkueiden kanssa. Joukkueesta palkittiin luottopelaajana Aleksi Hilmola ja puolustuksen lukkona vahvan kauden liberona pelanneen Milo Laurentin.

Vuoden Juniori
HIFK:lla on ollut tapana palkita yksi ansioitunut junioripelaaja Vuoden Juniori -kiertopalkinnolla. Tänä vuonna Vuoden Juniori -palkinnon sai Eelis Laitinen. Laitinen pelasi kauden aikana otteluita niin U18- ja U21-joukkueissa sekä Bandyliigassa. Lisäksi Laitinen edusti Suomea P19-maajoukkueessa.

Naisten joukkueella kaksi uutta kiertopalkinto

HIFK:n naisten joukkue oli ilahduttavasti jälleen mukana Naisten Bandyliigassa useamman vuoden tauon jälkeen. Joukkue sijoittui sarjassa hienosti pronssille. Kyseiselle kaudelle naisten joukkueessa jaettiin kaksi uutta kiertopakintoa, Daamien Malja sekä Hanna Teerijoen esimerkillisen pelaajan palkinto.

Daamien Malja
Daamien Malja on HIFK:n naisten joukkueen uusi kiertopalkinto, joka on lahjoitettu naisten joukkueelle seuran toimesta. Palkinnon valintakriteerit ovat salaiset. Tänä vuonna palkinto jaettiin Saana Rasimukselle.

Hanna Teerijoen esimerkillisen pelaajan palkinto
Hanna Terijoki on urheilun monilahjakkuus ja HIFK:n naisten jääpallon kummiäiti. Teerijoki edusti urheilu-uransa aikana Suomea kuudessa eri lajissa, ml. jääpallossa, jääkiekossa ja jalkapallossa. Teerijoen pelitaidoista kertoo myös se, että häntä pyydettiin mukaan HIFK:n miesten Bandyliiga-joukkueeseen, mutta Jääpalloliitto ei antanut tälle hyväksyntäänsä. Hanna Teerijoen esimerkillisen pelaajan palkinto jaetaan vuosittain joukkueen kapteniston valinnalla. Tänä vuonna palkinto jaettiin ansaitusti Vera Björnille.

Edustusjoukkuen kiertopalkinnot jaettiin totuttuun tapaan

Edustusjoukkueen kiertopalkintoja jaetaan vuosittain useampia, monilla eri kriteereillä. Palkintoja ovat mm. HIFK-legendojen Gonzojen Malja, Jymy Pölkky ja Nuoren pelaajan palkinto. Arvostetuimpia palkintoja ovat kuitenkin Kalevi ”Moku” Pirkolan sekä Sture Svanströmin muistopalkinnot, joiden vastaanottajat äänestää joukkue itse.

Sture Svanströmin muistopalkinto
Sten Sture Svanström (1924-1978), IFK:ssa vain Sture, aloitti IFK:ssa vuonna 1943. Hän pelasi myös muutaman matsin 1944 jolloin IFK voitti kultaa. Hän jatkoi pelaajana aina 1950 luvulle, jonka jälkeen hän aloitti menestyksekkään uran seuran joukkueenjohtajana. Voidaan sanoa, että Sture jos kukaan edisti bandya Suomessa. Nykypäivänä Sture Svanströmin muistopalkinto jaetaan joukkeen henkiselle tuelle joukkueäänestyksellä. Joukkue valitsi palkinnon saajaksi joukkueen kapteeni Tommi Niittylän.

Kalevi ”Moku” Pirkolan muistopalkinto
Sture Svanström värväsi Mokun IFK:hon vuonna 1965. Moku osoitti poikkeuksellisia kykyjä ja lahjoja pelaajana ja kentän ulkopuolella. Pelaajana hän oli nopea, vahva ja erinomainen maalintekijä sekä hieno toveri. Mokun elämä päättyi tragisesti 2. joulupäivänä Velodromin ulkoalueella jossa IFK oli veryttelemässä. Moku törmäsi joukkuetoveriin ja kaatui. Kaatuessaan hän löi päänsä jäähän kohtalokkain seurauksin. Tämän jälkeen ilmestyi kypärät. Moku Pirkolan muistopalkinto jaetaan esimerkilliselle pelaajalle joukkueäänestyksellä. Palkinnon sai ansaitusti vahvan kauden pelannut Pyry Kunnas.

Ari Kukkosen Nuoren pelaajan palkinto
Ari Kukkosen Nuoren pelaajan palkinto jaetaan vuosittain ansioituneelle nuorelle edustusjoukkueen pelaajalle. Palkinnon on tarkoitus tukea ja kannustaa nuoria pelaajia kehittymään niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Tänä vuonna palkinnon saaja on Simo Vainikka. Vainikka ei loukkaantumisen takia pelannut yhtäkään ottelua, mutta oli mukana lähes jokaisessa treenissä ja matsissa näyttäen hienoa esimerkkiä sitoutumisesta koko joukkueelle.

Gonzojen Malja
Gonzojen Malja on HIFK-legendoista koostuvan raadin jakama kiertopalkinto. Raatiin kuuluu Veikko Niemikorpi, Kari Kiviharju ja Kauko Rautiainen. Valinnan kriteerit ovat salaiset, jotka ainoastaan legendat tietävät. Tänä vuonna Gonzojen Maljan saajaksi valikoitui Alerksi Hilmola. Hilmola on tunnollinen pelaaja ja taistelija, joka kantaa HIFK:n arvoja esimerkillisesti.

Berndt Hessin luistin – joukkueen paras maalintekijä
Joukkueen paras maalintekijä palkitaan vuosittain Berndt Hessin luistimella. Berndt on usean sukupolven aito IFK:lainen jonka sydän sykkii seuralle. Hän on edelleen aktiivisesti mukana kannattamassa IFK:ta, lajista riippumatta. Totutustu tänäkin vuonna joukkueen paras maalintekijä oli Aku Ojanen 22 maalilla.

Karppa Suomalaisen Jymy Pölkky
Kari ”Karppa” Suomalainen oli HIFK:n pitkäaikainen fysioterapeutti 1990- ja 2000-luvulla. Karppa piti joukkueen aina loistavassa pelikunnossa ja lisäsi pelivuosia monelle pelaajalle uran loppuvaiheessa. Jymy Pölkky jaetaan mieleenpainuvasta tapahtumasta kauden aikana. Tänä vuonna palkinnon sai seuran puheenjohtaja Erik Hörhammer ottamalla vastaan vastuun seuran puheenjohtajan paikasta.

Valioerotuomarikerhon Fairplay-palkinto
Fairplay-palkinto valitaan vuosittain Valioerotuomarikerhon toimesta. Tänä vuonna Fairplay-palkinnon sai Pyry Kunnas.