Edustusjoukkueen kauden parhaat palkittu!

Edustusjoukkue|4.4.2022

HIFK:n tapoihin kuuluu vuosittain palkita kauden parhaita kiertopalkinnoilla. Palkinnot jaettiin lauantaina 26.3.2022 järjestetyllä seuran päätösristeilyllä. Risteilyllä on mukana HIFK:n koko bandyperhe.

Edustusjoukkueen kiertopalkintoja jaetaan vuosittain useampia, monilla eri kriteereillä. Palkintoja ovat mm. HIFK-legendojen Gonzojen Malja, Jymy Pölkky ja Nuoren pelaajan palkinto. Arvostetuimpia palkintoja ovat kuitenkin Kalevi ”Moku” Pirkolan sekä Sture Svanströmin muistopalkinnot, joiden saajat äänestää joukkue itse.

Sture Svanströmin muistopalkinto
Sten Sture Svanström (1924-1978), IFK:ssa vain Sture, aloitti IFK:ssa vuonna 1943. Hän pelasi myös muutaman matsin 1944 jolloin IFK voitti kultaa. Hän jatkoi pelaajana aina 1950 luvulle, jonka jälkeen hän aloitti menestyksekkään uran seuran joukkueenjohtajana. Voidaan sanoa, että Sture jos kukaan edisti bandya Suomessa. Nykypäivänä Sture Svanströmin muistopalkinto jaetaan joukkeen henkiselle tuelle joukkueäänestyksellä. Joukkue valitsi palkinnon saajaksi joukkueen kapteeni Tommi Niittylän.

Kalevi ”Moku” Pirkolan muistopalkinto
Sture Svanström värväsi Mokun IFK:hon vuonna 1965. Moku osoitti poikkeuksellisia kykyjä ja lahjoja pelaajana ja kentän ulkopuolella. Pelaajana hän oli nopea, vahva ja erinomainen maalintekijä sekä hieno toveri. Mokun elämä päättyi tragisesti 2. joulupäivänä Velodromin ulkoalueella jossa IFK oli veryttelemässä. Moku törmäsi joukkuetoveriin ja kaatui. Kaatuessaan hän löi päänsä jäähän kohtalokkain seurauksin. Tämän jälkeen ilmestyi kypärät. Moku Pirkolan muistopalkinto jaetaan esimerkilliselle pelaajalle joukkueäänestyksellä. Palkinnon sai ansaitusti vahvan kauden hyökkäyksessä pelannut Aku Ojanen.

Ari Kukkosen Nuoren pelaajan palkinto
Ari Kukkosen Nuoren pelaajan palkinto jaetaan vuosittain ansioituneelle nuorelle edustusjoukkueen pelaajalle. Palkinnon on tarkoitus tukea ja kannustaa nuoria pelaajia kehittymään niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Tänä vuonna palkinnon saaja on Aleksi Hilmola, joka otti kauden aikana suuria kehitysaskelia molemman suunnan pelaajana.

Gonzojen Malja
Gonzojen Malja on HIFK-legendoista koostuvan raadin jakama kiertopalkinto. Raatiin kuuluu Veikko Niemikorpi, Kari Kiviharju ja Kauko Rautiainen. Valinnan kriteerit ovat salaiset, jotka ainoastaan legendat tietävät. Tänä vuonna Gonzojen Maljan saajaksi valikoitui Patrick Backman. Backmanin henkilökohtaista taitoa päästiin ihailemaan varsinkin alemmassa jatkosarjassa ja playoff-matseissa.

Berndt Hessin luistin – joukkueen paras maalintekijä
Joukkueen paras maalintekijä palkitaan vuosittain Berndt Hessin luistimella. Berndt on usean sukupolven aito IFK:lainen jonka sydän sykkii seuralle. Hän on edelleen aktiivisesti mukana kannattamassa IFK:ta, lajista riippumatta. Tänä vuonna joukkueen paras maalintekijä oli Aku Ojanen 41 maalilla. Ojasen hurja maalimäärä oikeutti myös Bandyliiga maalipörssin voittoon!

Karppa Suomalaisen Jymy Pölkky
Kari ”Karppa” Suomalainen oli HIFK:n pitkäaikainen fysioterapeutti 1990- ja 2000-luvulla. Karppa piti joukkueen aina loistavassa pelikunnossa ja lisäsi pelivuosia monelle pelaajalle uran loppuvaiheessa. Jymy Pölkky jaetaan mieleenpainuvasta tapahtumasta kauden aikana. Tänä vuonna palkinnon nappasi valmentajat Toni Saukkonen ja Juuso Pyysing täydellisellä vedätyksellä.

Valioerotuomarikerhon Fairplay-palkinto
Fairplay-palkinto valitaan vuosittain Valioerotuomarikerhon toimesta. Tänä vuonna Fairplay-palkinnon sai joukkueen libero Erik Hörhammer.