1-1 tasuri Porissa Narukerää vastaan

Edustusjoukkue|15.2.2020

Bandyliigan runkosarjan päätösottelu Narukerää vastaan päättyi Porin Amiko Areenalla 1-1 tasuriin. Ottelu aloitettiin tänä talvea varsin tutuiksi tulleissa olosuhteissa eli vesisateessa. Säästä huolimatta ottelun yleisömääräksi kirjattiin 425 katsojaa.

Ensimmäinen puoliaika piti aloittaa tarkalla ja suoraviivaisella hyökkäyspelillä, koska kenttä lainehti siinä määrin, että syöttöpeli ja oman pelin rakentaminen olisi ollut riskialtista tai jopa mahdotonta. Tältä osin molemmat joukkueet toteuttivat samantyylistä pelitapaa ja näin ollen kumpikaan ei saanut hallitsijan roolia itselleen. Tilanteita luotiin tasaisesti molempiin päätyihin, vaikka maalialueen tilastot kirjoitettiin selvästi kotijoukkueen hyväksi. Ensimmäisen jakson kulmalyönnit menivät kotijoukkueelle 5–3. Jakson ainoa maali nähtiin minuutilla 37, kun pallo vietiin pilkulle kotijoukkueen puolustusalueella, mistä Jaakko Liukkonen ei erehtynyt ja lukemat taululla vaihtuivat 0–1 vierasjohdoksi. Näissä lukemissa mentiin myös tauolle.

Toinen puoliaika ei tuonut muutosta pelin käsikirjoitukseen. Maalitilanteita oli tasaiseen tahtiin molemmissa päädyissä, vaikka jälleen niitä kirjattiin jostain syystä enemmän kotijoukkueelle. Kotijoukkue onnistui näistä kertaalleen minuutilla 51, kun Aleksei Gorokhov tasoitti tilanteeksi 1–1. Toisella jaksolla kotijoukkue oli aktiivisempi hakemaan itselleen kulmatilanteita ja tämä tilasto kirjattiin Narukerän hyväksi 6–1. Lisämaaleja ei enää nähty ja ottelu päättyi 1–1 tasalukemiin – samalla päättyi myös vesisade.

Sateen lisäksi ottelun kulkua haittasi epäselvä tuomarilinja. Meille kirjattiin yhteensä 40 jäähyminuuttia, mikä osaltaan kulutti turhaan joukkueen yhtenäistä tekemistä. Myös kotijoukkue kärsi tästä 35 jäähyminuutilla.

Päävalmentaja Juha Laitinen oli erityisen tyytyväinen puolustuslinjan pelaamiseen. Patrik Huber pelasi uhrautuvasti kaihtamatta iskuja ja osumia. Tuukka Järvinen kunnostautui sivutuen ja etutopparin paikoilla varsin mallikkaasti. Myös ottelun torjuntavastuun jakaneet maalivahdit Pyry Kilpiö ja Niko Laakso esittivät hyviä otteita kumpikin.

Seuraavaksi jännitetään tulevia playoffpareja, jotka saadaan tietoon huomenna sunnuntaina. Tässä vaiheessa on kuitenkin varmaa, että puolivälierät aloitetaan vieraskentällä tulevana keskiviikkona, 19.2. 2. osaottelu pelataan perjantaina 21.2 Brakulla ja mahdollinen 3. osaottelu vieraskentällä sunnuntaina 23.2.