Tänään klassinen tapaninpäivän derby!

Edustusjoukkue|26.12.2022

Tänään pelataan klassinen tapaninpäivän derby Botniaa vastaan. Tänä vuonna matsi isännöi Botnia Oulunkyläss. Matsi alkaa klo 15:00.

Tapaninpäivän derby on yksi kauden kohokohdista, varsinkin kun viime vuonna matsi jouduttiin siirtämään eikä näin ollen päästy tapojen mukaan pelaamaan tapanina. Röda on viime vuosin ollut vahvempi tapaninpäivän derbyissä voittaen 4 viimeistä. Botnia on viimeksi voittanut tapaninpäivän derbyn vuonna 2016.

Molempien joukkueiden alkukausi on ollut haastava. Botnialla on kasassa 2 pistettä 9 ottelusta, ja Rödalla 3 pistettä 7 ottelusta. Näin ollen päivän matsi on erityisen tärkeä molemmille joukkueille loppukauden pisteitä ajatellen. Lisäksi matsissa on tarjolla Stadin herruus, joka tuo varmasti lisämaustetta peliin.

Kapteeni Tommi Niittylän ajatuksia tapaninpäivän derbystä:

Millä fiiliksillä tänään tapaninpäivän derbyyn?
Tapaninpäivän derby on aina yksi kauden kohokohdista. Klassinen matsi, jossa aina tunnetta ja monesti hyvin yleisöä paikalla. Lisäksi on Stadin herruudesta pelaaminen tuo aina mukaan vähän erityistä latausta.

Viime matseissa ei ole tullut toivottavia tuloksia, mitä pitää tehdä jotta tämä muuttuu?
Meidän pitää luottaa omaan peliin. Jatketaan kurinalaista puolustusta, ja kun saadaan paikkoja niin tehdään niistä maalit. Maalit ollut kortilla tällä kaudella, mutta varmasti kun tehdään duunia ja uskalletaan pelata rennosti niin alkaa myös syntymään maaleja ja sitä kautta saadaan voittoja.

Minkälaista matsia odotat?
Tiukka ja tärkeä matsi tiedossa. Molemmat joukkueet tarvitsee pisteitä, ja tulee varmasti myös taistelemaan niistä. Lisäksi niin pelataan Stadin herruudesta, se sytyttää aina!