Viikonloppuna kaksi kotimatsia – perjantaina Akilles ja sunnuntaina WP35!

Edustusjoukkue|5.1.2022

Edustusjoukkue pelaa viikonloppuna kaksi matsia. Ensin perjantaina klo 19:00 vastaan luistelee Akilles ja sunnuntaina klo 14:30 WP35. Molemmat matsit pelataan Oulunkylässä.

Lähtökohdat viikonloppuun ovat haastavat, sillä viimeisiä viikkoja joukuetta on koetellut koronaviruksen aiheuttamat haasteet. Edellisviikonlopun OLS matsiin joukkue lähti erittäin vajaamiehisenä, mutta tulevan viikonlopun matseihin tilanteen pitäisi olla jo parempi.

– Treeneissä on ollut vähemmän porukkaa karanteeneista johtuen, silloin vastuu oman tekemisen tasosta ja valmistaumisesta kasvaa entisestään. Taktisien osa-alueiden harjoittelu on jäänyt todella vähäiseksi. Onneksi torstain valmistavalla jäällä on jengi kasassa näillä näkymin, kertoo puolustuksen Joonas Janhunen.

– Fiilis ja valmiustaso on hyvä. Toki Ouluun lähdettin voittamaan, vaikka kokoonpanosta puuttui tärkeitä palasia, mutta viime hetkien nousu tappioasemasta tasapeliin oli osoitus joukkueen kovasta taistelutahdosta ja henkisestä vahvuudesta. Sitä samaa ilmettä tarvitaan myös tulevana viikonloppuna, jatkaa Janhunen.

Perjantain vastus Akilles kuuluu Bandyliigan kovimpiin. Kauteen selkeänä ennakkosuosikkina lähtenyt Akilles on sarjataulukossa toisena 15 pisteellä. Porvoolaisten ottelutahti on viime aikoina ollut tiukka, vuodenvaihteen jälkeen Akilles on pelannut jo kaksi ottelua ja lisäksi joukkue pelaa Suomen Cupin finaalin loppiaisena päivää ennen matsia Rödaa vastaan. Joukkueiden viimeisin kohtaaminen joulukuussa päättyi Akilleksen 3-1 kotivoittoon.

– Akilles haluaa ja tulee jälleen hallitsemaan pelissä paljon palloa. Heillä on tasainen joukkue ja lisäksi heillä on erityisen paljon tulivoimaa maalintekoon. Luvassa on taas kiivas peli, jossa tunteet näkyy ja meidän on puolustettava tiivisti sekä pidettävä hermokontrolli koko matsin ajan, toteaa Janhunen.

Sunnuntain vastustaja WP35 on sarjan jumbona. Mutta joukkue on varsin iskukykyinen, jonka se osoitta kaatamalla JPS:n kotikentällään juuri ennen vuodenvaihdetta. Joukkueiden viimeisin kohtaaminen joulukuussa päättyi Rödan selkeään 1-7 voittoon Varkaudessa.

– WP35 osoitti JPS:aa vastaan olevansa yllätysvalmis joukkue, jos heille antaa siihen mahdollisuuden. Joukkue on nuori ja monella kovat näyttöhalut, joten myös meidän on saatava otteluun ihan 100% lataus, jotta pisteet jää varmasti Stadiin, kertoo Janhunen.

Röda lähtee molempiin matseihin saalistamaan tärkeitä pisteitä. Joukkue on saanut kasaan ainoastaan 4 pistettä 9 ottelusta. Tulevaa jatkosarjaa ajatellen on tärkeä parantaa sijoitusta sarjataulukossa.

– Viikonlopun matseissa kannatta ehdottomasti seurata hirveässä maalivireessä olevaa ja maalipörssin voittoa jahtaavaa Aku Ojasta sekä joka ottelussa aivan valtavan työmäärän tekevää Patrick Huberia, joka löytyy pelin aikana aina molempien maalien edustalta. Myös tämän kaksikon loistavaa yhteispeliä kannattaa ottaa seurantaan, toteaa Janhunen.

– Vaikka viimeisimmät viikot on harjoituksellisesti olleet haastavia onjoukkue on joka jätkä valmis antamaan taas 100%, kun aloitusvihellys kuuluu. Oma hyvä puolustuspeli on taas saatava toimimaan ja maalit viimeisteltävä hieman kovemmalla prosentilla paikoista niin molemmat pelit on voitettavissa, lopettaa Janhunen