HIFK:n junioreita mukana P17 World Cupissa – joukkue ylsi hienosti hopealle!

Juniorit|9.1.2023

HIFK:n junioreita oli mukana P17 World Cupissa 2.-4.1.2023 Helsinki YJ:n, Narukerän ja JPS:n joukkueista kootulla joukkueella. Työnimellä Reds rakennettu joukkue suuntasi vuoden 2023 alkutekijöiksi Västeråsiin P17 World Cuppiin.

Runkosarjassa joukkue pelasi 4 ottelua. Ensimäisessä ottelussa Reds voitti Hammarbyn/Helenelundin talvisessa räntäsateessa lukemin 3-1. Toisessa pelissä joukkue pääsi vihdoin pelaamaan ABB-Arenan kirkkaisiin valoihin, jossa vastaan asettui Vetlanda, joka oli etevämpi maalein 7-5. Kolmannessa matsissa joukkue pääsi taas pelaamaan raikkaseen ulkoilmaan kun vastaan asettui isäntäjoukkue VSK/ Tillberga, joka kaatui tiukan kamppailun päätteeksi 4-1. Neljännessä ja runkosarjan viimeisessä pelissä pelattiin taas ABB-Arenalla jossa vastaan asettui Sirius, joka kaatui 3-1. Voiton myötä joukkue sijoittui yhdeksän joukkueen runkosarjassa sijalle 2. ja ansaitsi täten paikan semifinaalissa.

Semifinaalissa Reds sai vastaansa norjalaisen Stabekin. Ottelun alussa pari tuntia enemmän lepoaikaa saanut Stabek oli hyvällä jalalla liikenteessä. Puoliajalle siirryttiin Staebekin 1-2 johdossa. Tauko teki Redsille hyvää ja kuudessa minuutissa taululla komeili 4-2 johtolukemat. Staebek teki vielä kavennusmaalin, mutta Redsin tiivis puolustus piti pintansa loppuun asti ja paikka finaalissa varmistui lukemin 4-3.

Finaalissa vastaan asettui Ruotsin U17 ikäluokan kärkijoukkue IK Tellus. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä kummankin kokeillessa mistä löytyisi riitävästi tilaa maalintekopaikoille. Tellus pääsi hiljalleen niskanpäälle luoden muutaman hyvän maalipaikan. Tauolle siirryttiin 1-1 tilanteesta. Tauon jälkeen Tellus jatkoi siitä mihin jäi Redsin kärkkyen vastahyökkäyksiä. Toista puoliaikaa oli pelattu 10 minuuttia kun Tellus onnistui toistamiseen kulman jälkitilanteesta siirtyen 2-1 johtoon. Se ei Tellukselle riittänyt vaan jatkoi painostusta ansaiten neljä minuuttia myöhemmin kulmalyönnin, josta se paukutti pallon riman alle ja lukemat 3-1. Pelissä alkoi olla ratkaisun tuntua Telluksen luoden vaarallisia paikkoja liukuhihnalta, mutta tuloksetta. Neljä minuuttia ennen pelin loppua Reds riisti pallon boxin edessä ja pääsi tasoittamaan tilanteeksi 2-3.

Vimeisen minuutin draamankaarta ei olisi voinut katsojien silmissä paremmin kirjoittaa. Redsin painostaessa joukkue sai hankittua rankkarin peliajan viimeiselle minuutille. Kyseessä suora lyönti, ja ottelu päättyy kyseiseen rankkariin. Maalilla finaali siiryy rankkarikisaan ja epäonnistumisella alkaisi Telluksen mestaruusjuhlat. Laukaus lähti kovaa matalana kohti alanurkkaa, mutta TOLPPA! Tellukselle World Cup mestaruus – Reds hopealle.

Finaalipettymyksestä huolimatta Reds pelasi hienon turnauksen. Pojat pääsivät nauttimaan kansainvälisistä peleistä halliolosuhteissa. Joukkue ryhmäytyi reissun aikana hienosti joukkuehengen ollessa esimerkillistä.

HIFK:n pelaajat Reds-joukkueessa: