HIFK teki paluu Naisten Bandyliigaan

Naiset|12.12.2022

Parin vuoden tauon jälkeen HIFK osallistuu taas Naisten Bandyliigaan, joka alkoi HIFK:n osalta Akillesta vastaan Porvoossa sunnuntaina 11 joulukuuta. Ensimmäiset kotipelit pelataan 17.12. Oulunkylässä, jolloin vastassa on Wiipurin Sudet  ja 18.12. Brakulla jolloin vastassa on Veitsiluodon Vastus.

Joukkueessa tullaan näkemään niin vanhoja, kuin uusiakin kasvoja. Osa on pelannut aiemmin HIFK:n riveissä, osa pelasi viime kaudella Botniassa ja osa Mikkelin Kamppareissa. Mukana on myös pelaajia joille jääpallo on suhteellisen uusi laji mutta joilla on kokemusta ringetestä ja jääkiekosta. Pelaajistosta huokuu kokemus, sekä lisäksi uutta intoa ja virtaa lajia kohtaan.

Joukkueen tavoite tulevalle kaudelle pelillisen kehityksen lisäksi on pitää hauskaa yhdessä ja nauttia upeasta lajista.

Treenit yhdessä U16 joukkueen kanssa

Hallissa treenit aloitettiin marraskuun alussa. Isolle jäälle päästiin vasta marraskuun lopussa. Kotikenttä Brakun jäädytysvaikeuksista johtuen ollaan tässä vaiheessa jouduttu turvautumaan Oulunkylän hajavuoroihin. Pääkaupunkiseudulla asuvat pelaajat harjoittelevat yhdessä HIFK:n U16 poikien kanssa ja se on tuonut uutta vauhtia treeneihin. HIFK:n naiset saavat edelleen runsaasti jääaikaa poikien kanssa kun Braku aukeaa. 

– Treeneissä on hyvä valmennus, kova tempo ja ja treenit haastavat monella eri osa-alueella, sanoo joukkueen kapteeni Sara Vaanola.

Ensimmäiset pelit takana

HIFK pelasi kauden ensimmäiset ottelunsa naisten Suomen Cupissa Porvoossa 25–27 marraskuuta. Naisten Suomen Cup järjestettiin ensimmäistä kertaa ja siihen osallistui yhteensä neljä joukkuetta: HIFK, Akilles, Wiipurin Sudet ja Tyttöjen T17 maajoukkue. Pronssiottelussa HIFK voitti tyttöjen maajoukkueen lukemin 0-2.

– Suomen Cupista lähdettiin hakemaan joukkueelle yhteistä jääaikaa ja tutustumaan pelikamuihin.Peleistä kävi selväksi että puolustuspeli toimii ja se on joukkueen selvä vahvuus, sanoo joukkueen pelivalmentaja Lotta Björn. 

Katja Ahonen, Eija Himanen, Johanna Rapo, Sanna Karvonen, Maria Piekkari, Marjut Hento, Sonja Sinisalo, Vera Björn, Marjaana Takalo, Jenna Grönroos, Saana Rasimus, Lina Laurent, Jonas Isonen ja Sara Vaanola.

Joukkueessa mukana myös: Lotta Björn (pelivalmentaja), Arja Oja, Anu Tillanen, Johanna Riipanen ja Salla Isosalo.