HIFK jäi runkosarjassa kuudenneksi

Edustusjoukkue|2.2.2024

Runkosarjan viimeinen ottelu päättyi HIFK:n tappioon Narukerälle 1-2. Kotijoukkueen ainoan maalin teki Ilia Sokolov. Ottelu oli tasaista vääntöä alusta loppuun ja punapaidat onnistui luomaan paikkoja, mutta pallo ei löytänyt perille maaliverkkoon saakka.

– Tiukka puolustuspeli molemmilta joukkueilta. Ensimmäisellä puoliajalla ei pysytty oikein pelisuunnitelmassa, oli aika sekavaa peliä läpi puoliajan. Parannettiin toiselle puoliajalle ja saimme luotua maalipaikkoja. Meillä oli saumat ihan voittoonkin asti, mutta ei tällä kertaa, ottelun liukkaimmaksi pelaajaksi valittu Patrik Huber toteaa.

Tappio tiesi myös sitä, että helsinkiläisten sarjasijoitus runkosarjan jälkeen lukkiutui kuudenneksi ja joukkue saa yhden pisteen matkaansa mukaan alempaan jatkosarjaan. Tuolla pisteellä voi loppukaudesta olla vielä isokin merkitys.

– Alkupisteisiin sillä on merkitystä, loppupelit pitää kuitenkin voittaa. Jonkinlainen merkitys sillä pisteellä silti on, Huber pohtii.

HIFK on nyt saanut omalta osaltaan runkosarjan pakettiin. Viikonloppuna muut joukkueet pelaavat vielä otteluita, sillä sarjataulukon häntäpäässä käydään vielä taistelua siitä, mikä joukkue on milläkin sijalla. Sillä on vaikutusta myös HIFK:n seuraavaan vastustajaan.

Myös se on vielä auki, pelaako alemmassa jatkosarjassa HIFK:n kanssa WP-35 vai Narukerä. Joukkueiden välillä on tällä hetkellä kolme pistettä eroa ja WP-35;llä on yksi peli vähemmän pelattuna kuin porilaisilla.

HIFK:n seuraava kotiottelu on suurella todennäköisyydellä ensi viikolla, mutta päivä ja vastustaja selvinnee myöhemmin.