HIFK murskasi Tjust Bandyn – Arttu Väkiparta leirityksen tehokkain

Edustusjoukkue|6.10.2024

HIFK nappasi Ruotsin leirin viimeisessä ottelussa suvereenin 16-1- voiton Tjust Bandysta Kronfågel Isarenalla. Ottelun sankareiksi nousivat juniori-ikäiset pelaajat Arttu Väkiparta kuudella maalilla ja yhdellä syötöllä sekä Lauri Kivenjuuri iski neljä maalia.

– Alusta lähtien peli lähti hyvin käyntiin. Oli hyvä ottelu kaikin puolin, Väkiparta totesi.

HIFK aloitti maalinteon jo ensimmäisellä puoliajalla. Hyvin pian helsinkiläiset olivat jo kolmen maalin karkumatkalla ja sitten tauolle lähdettäessä taululla komeilivat jo 8-0-lukemat. Toisella puoliajalla maalien tehtailu jatkui ja ainoa kauneusvirhe tuli Tjust Bandylle tuomitusta rankkarista.

– Laajalla rintamalla onnistuttiin tekemään maaleja. Peli-ilme oli muutenkin monipuolinen ja raikas. Varsinkin nuoret ensikertalaiset onnistuivat todella hyvin kokonaisvaltaisessa pelissä, HIFK:n päävalmentaja Teemu Laitinen kommentoi.

Yksi suurimmista onnistujista oli nuori, vasta 16-vuotias Arttu Väkiparta, joka oli erittäin tehokas koko viikonlopun ajan. Ensimmäisessä ottelussa hän teki kaksi maalia ja nyt tässä viimeisessä kuusi maalia sekä yhden syötön, jolla hän oli eittämättä viikonlopun tehokkain pelaaja.

– Ei voi olla kuin tyytyväinen ja leveä hymy. Tästä jatketaan eteenpäin, Väkiparta iloitsee.

HIFK:n saldona Ruotsin leiriltä oli kaksi voittoa ja yksi tappio. Maalierona oli huikea 22-11. Seuraavan kerran HIFK pääsee pelaamaan marraskuun alkupuolella, jolloin Porissa pelataan Suomen Cupin otteluita.